Знаете, че апетитката се прави не за хора, които нямат

...
Знаете, че апетитката се прави не за хора, които нямат
Коментари Харесай

Апетитка от домати

Знаете, че апетитката се прави не за хора, които нямат вкус, а за ценители, които знаят по какъв начин да я хапват с вкус!

Необходими Продукти

● домати - 5 кг Рома доматено пюре
● чушки - 4 кг алена капия
● люти чушки - няколко (на вкус)
● чесън - 3 глави
● магданоз - 1 връзка
● олио - 200 мл
● оцет - 200 мл ябълков
● захар - 1/2 ч.ч.
● сол - на усет

Начин на подготвяне

Изпечете капиите, почистете ги и ги смелете в машинка. Доматите се почистват, разрязват на половинки и също се смилат с машинка, която отделя люспите и семето.

И да ги смелите цели, не е проблем. Сложете сока в огромна тенджера да ври, като бъркате, до момента в който се отдели воднистата от месестата част.

Обелете чесъна, пресовайте го, а магданоза нарежете на ситно. Към към този момент получилото се доматено пюре прибавете смлените капии, пресования чесън, оцета, олиото, захарта и солта. Добавете и няколко цепнати с ножлюти чушлета, които след това може да извадите от апетитката.

Оставете да ври на слаб котлон, като бъркате с дървена лъжица. След известно време извадете чушлетата, с цел да не стане прекомерно пикантна.

Варете апетитката с домати, до момента в който не се получи мечтаната от вас плътност. Най-накрая се прибавя магданозът и се смъква след 2 минути бъркане. По предпочитание може да пасирате сместа, с цел да се получи оптимално тънко пюре.

Разсипете го в бурканчета, затворете ги и ги стерилизирайте за 20-30 минути. От тези артикули се получават 10-12 бурканчета.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР