Знаем все повече за вредното въздействие на подкиселяването върху организма.

...
Знаем все повече за вредното въздействие на подкиселяването върху организма.
Коментари Харесай

Алкални храни за повече здраве

Знаем от ден на ден за нездравословното влияние на подкиселяването върху организма. Меню с високо алкални храни води до по-алкално pH на урината, което оказва помощ за отбрана на здравите кафези и балансира главните минерални равнища.

Струва си да има правила
10 храни, които оформят нашите органи
Както се оказва, има повече прилики сред човешкото тяло и храната, в сравнение с в миналото сме си помисляли. Открихме 10 продукта, които са м...
Прочети повече
Добре, само че за кои артикули може да се каже, че са алкални? Това са тези, чието pH е алкално, т.е. над 7 (колкото по-далеч от тази неутрална стойност, толкоз по-добре). Целият механизъм на киселинно-алкалния баланс се основава на неутрализацията на киселините, доставяни с храната или вследствие на метаболитни процеси, посредством правилата, извлечени от хранителни съставни елементи, като пресни зеленчуци, плодове и растителни протеини.

Сега дано да отговорим на въпроса какъв брой от нашата диета са тези съставки? Не е ли по този начин? Всекидневно по-често посягаме към модифицирани артикули и месо? Дори и да мислим иначе, проучването не оставя никакво подозрение: в днешната диета съотношението на калий към натрий е към 1:36 (по времето на нашите предшественици е било 10:1).

Ние също по този начин консумираме наситени мазнини и елементарни захари в остатък и липсват магнезий, калий и фибри. Междувременно минералите и микроелементите (главно калций, магнезий и калий) са основните съставки на алкализиращите артикули, които се употребяват в тялото като тип буфери за поддържане на естествените стойности на pH. И по този начин, къде да ги диря?

Алкалната вода - безспорният победител 
За какво оказват помощ алените храни
Ако инцидентно на моменти у вас се демонстрира желанието да консумирате избрана храна, то значи, че тялото ви подсказва от какво има нужд...
Прочети повече
Имайки поради качеството на храната в актуалния свят и обстоятелството, че множеството от нас не могат да реализират трайно киселинно-алкалния баланс, би трябвало да се откри просто решение с дългогодишен резултат. Това е алкална вода. Всеки ден би трябвало да пием към 2,5 литра вода. Защо си коства да посегнете към алкални? Защото освен хидратира по-добре от другите (а това е належащо за дейния превоз на бикарбонатни йони) и има антиоксидантни свойства, само че също по този начин съвършено възвръща киселинно-алкалния баланс. Ако има високо pH (в идеалния случай 8,5-9,5), постоянното пиянство ще помогне за обезвреждане на нездравословното влияние на непотребните киселини. Следователно, благотворното деяние на алкалната вода може да се разкрие незабавно след консумация посредством обезвреждане на киселините в храносмилателния тракт.

Зеленчуци на подиума

Водата обаче не е всичко. Алкализиращите артикули, които са нужни за поддържане на киселинно-алкалния баланс, включват също зеленчуци и плодове, които постоянно липсват в ежедневната ни диета, което понижава производството на бикарбонати, нужни в процеса на обезвреждане на киселини. Когато ги избирате, си коства да се ръководите от... цвят. Най-алкализиращите зеленчуци са зелени на цвят (спанак, зеле, броколи, брюкселско зеле, марули или цвекло). Благоприятно въздействат върху киселинно-алкалния баланс и кореноплодни зеленчуци, богати на хранителни субстанции – репичка, цвекло, морков, ряпа, хрян и хрян. Що се отнася до подправките, си коства да изберете чесън и пикантен червен пипер – и двете съставки са алкални и форсират отделянето на киселини от тялото. 

Плодове - дини, пъпеши, лимони, лайм, манго, смокини (също сушени), цариградско грозде, ананаси, праскови, банани, грейпфрути, круши, ябълки, киви, мандарини, кайсии, райска ябълка, дюля, стафиди, грозде.
Кои са храните, които съдържат витамините A, C, D, E?
Трябва да се грижите за хубостта на тялото си освен извън, само че и от вътрешната страна – яжте храна, богата на жизненоважни витамини A, C, D,...
Прочети повече
 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР