Значително повишеното търсене на противогрипни ваксини доведе до недостига им

...
Значително повишеното търсене на противогрипни ваксини доведе до недостига им
Коментари Харесай

В цяла Европа има дефицит на ваксини срещу грип

Значително нарасналото търсене на противогрипни ваксини докара до дефицита им в някои европейски градове и увеличи риска от възможна " двойна зараза " в миг, когато има огромно нарастване на случаите на Covid-19.

Тази година доста държавни управления усилиха поръчките за ваксини и започнаха акции за поощряване на имунизирането. Целта беше имунизирането да стане по-рано от нормалното и да обхване по-голям % от 450-милионното население на континента, с цел да се понижи натоварването на здравните служби.

Водещи производители като " ГлаксоСмитКлайн ", " Санофи ", " Абът " и " Секиръс " усилиха доставките за района със приблизително 30 %, очаквайки по-голямо търсене. Но те работят на цялостен потенциал и не могат да задоволят цялото закъсняло в допълнение търсене, оповестява Ройтерс, базирайки се на изказване от сряда на организацията " Ваксини Европа ", която съставлява производителите.

Интервюта на Ройтерс с минимум 10 общински и държавни чиновници, както и медицински специалисти демонстрират, че системите в огромни градове като Варшава изпитват усложнения с огромното ранно търсене, което води до закъснение и краткотраен дефицит.

" Тази година непрекъснато идват пациенти и питат за ваксини, по над 10 индивида дневно ", споделя шефката на " Аптека нон стоп " във варшавския квартал " Воля " Гражина Ленковска-Мелничук. " Продавачите на едро ни споделят същото, което ние споделяме на пациентите: че ваксини няма и би трябвало да чакаме. "
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР