Значителни валежи от дъжд и от сняг, ще натрупа снежна

...
Значителни валежи от дъжд и от сняг, ще натрупа снежна
Коментари Харесай

Седмицата започва със снеговалежи, обявен е оранжев код за 17 области

Значителни превалявания от дъжд и от сняг, ще натрупа снежна завивка. Още в нощните часове, първо в западните региони, ще завали дъжд. В мощ за понеделник са предизвестия от първа и втора степен за обилни превалявания.

В Западна и Централна България дъждът ще стартира да минава в сняг към обяд, като ще се натрупа снежна завивка с дебелина от 5 до 20 см. Оранжев код за превалявания от дъжд и сняг е разгласен в 17 области на страната, осведомят от Националния институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките.

За София, София Област, Перник и Кюстендил, Ловеч и Габрово е в действие оранжев код. Там ще вали сняг и ще се образува снежна завивка. Количество на дъжда ще бъде 20-30 л/кв. м., а снежна завивка - 10-20 см. В Монтана, Враца, Плевен и Велико Търново ще има обилни превалявания от дъжд, които ще минават в сняг, а кодът е оранжев. Прогнозните количества са 20-30 л/кв. м. Ще се образува и снежна завивка. В Пазарджик кодът също е оранжев поради интензивни превалявания, които още веднъж ще преминат в сняг. Количества ще бъдат сред 20-35 л/кв. м.

В множеството региони ще се образува снежна завивка с дебелина от 5 до 20 см. Оранжев код е в действие и за областите Хасково, Кърджали и Стара Загора, където ще има обилни превалявания, най-вече от дъжд, а количества ще бъдат сред 20-40 л/кв. м. В Благоевград ще има интензивни превалявания, които в по-голямата част на региона ще преминат в сняг. Там кодът още веднъж е оранжев, а количества на дъжда ще бъдат 20-35 л/кв. м. С изключение на крайните южни региони ще се образува снежна завивка с дебелина от 5 до 20 см, съобщи Нова тв.

За Oбласт Смолян e в действие оранжев код за интензивни превалявания, които ще преминат в сняг. Количества ще бъдат 20-35 л/кв. м., а в множеството региони ще се образува снежна завивка с дебелина от 5 до 20 см. В Пловдивска област ще има обилни превалявания от дъжд, в планините – от сняг. Кодът е оранжев, а количества на дъжда 20-35 л/кв. м. На места ще се образува снежна завивка с дебелина 5-10 см.

 

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР