Зловещото убийство в София, след което 41-годишен мъж е бил

...
Зловещото убийство в София, след което 41-годишен мъж е бил
Коментари Харесай

Зловещи разкрития за разчленения мъж: Убит с гира заради дълг от 2000 лева

Зловещото ликвидиране в София, след което 41-годишен мъж е бил разчленен, е било осъществено с удар в главата с гира за фитнес, а обвиненият е другар и дебитор на жертвата.

Това обясниха през днешния ден от Министерство на вътрешните работи и прокуратурата, откакто задържаха 32-годишния някогашен барман В. Вълчинов.

Според първичните данни той е умъртвил мъжа в личния си апартамент на ул. „ Раковски “, след което разчленил тялото му и потърсил помощ от другар, с цел да укрият останките на разнообразни места в София и на Витоша, написа правният портал

Според проверяващите претекстът за закононарушението е финансов , тъй като обвиненият дължал 2000 лв. на жертвата, които трябвало да му върне преди да стартират общ бизнес за търговия с криптовалута . Шефът на столичната полиция Любомир Николов сподели, че двамата са били в трайни другарски връзки и в нощта на убийството на 8 август, убитият е засечен да влиза с Вълчинов в жилището му, само че не е излязъл от там.

Арестуваният за убийството на мъж в София е арестуван за 72 часа с разпореждане на прокуратурата, следва съдът да реши дали да го остави за непрекъснато в ареста, оповестиха от държавното обвиняване на брифинг, на който участваха градският прокурор на София Илиана Кирилова, зам.-градските прокурори Христо Кръстев и Иво Илиев, шефът на Столичната дирекция за вътрешни работи (СДВР) Любомир Николов и зам.-главният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев.

По случая има арестуван и втори мъж. На двамата са повдигнати обвинявания - на единия за ликвидиране по изключително нечовечен метод, а на другия за персонално укривателство, защото се счита, че той е подкрепил причинителя да заличи следите от закононарушението, само че не е взел участие в умъртвяването на жертвата. Те са арестувани за до 72 часа в ареста и за двамата следва от съда да бъде пожелан непрекъснатият им арест.

Убийството е осъществено на 8-и против 9 август. Разследването е почнало след сигнал на 10 август от непосредствен на убития, че няма контакт с него. Престъплението е осъществено в апартамент, благосъстоятелност на обвинявания за причинител. 

Директорът на Столична дирекция на вътрешните работи изрази признателност на Института по логика на психиката към Министерство на вътрешните работи, откъдето са помогнали с разкриването на убийството. Николов уточни, че са били извършени многократни беседи със посочения за причинител.

Разследващите са открили, че килърът и жертвата влизат на един адрес, а оттова излиза единствено единият. Впоследствие обвиненият няколко пъти се връща там. Той се среща с различен човек, който служителите на реда привикват на разпит и той прави цялостни признания за това, че е оказал помощ за прикриване на следите от убийството. Така са открити и местата, на които са били укрити остатъци от натрупа на жертвата, оповестява Българска телеграфна агенция.

Разследването продължава, прецизираха от прокуратурата и, в случай че се съберат задоволително доказателства, е допустимо обвиняването за персонално укривателство да се промени в съучастничество или помагачество за убийството.

Към момента се счита, че главният претекст за убийството са неуредени финансови връзки. Престъплението е осъществено посредством нанасяне на удар в задната част на главата с тъп предмет, който е привързан по делото.

Обвиненият за убийството е осъждан през 2013 година за телесна щета, само че е оправдан. При беседите си с проверяващите е дал разнопосочни версии, само че самопризнанията и доказателствата сочат, че той е причинителят. Според Института по логика на психиката към Министерство на вътрешните работи той е злобен, нападателен и злопаметен човек.



Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР