Злото се е завърна в Украйна, заяви президентът Володимир Зеленски

...
Злото се е завърна в Украйна, заяви президентът Володимир Зеленски
Коментари Харесай

Зеленски: Животът, за който се сражаваха във Втората световна, приключи. Злото се върна |

Злото се е завърна в Украйна, съобщи президентът Володимир Зеленски в прочувствено видеообръщение по случай 8 май - Деня на паметта и помиряването.

На черно-бялото видеообръщение Зеленски стои на фона на разрушени и опожарени жилищни здания в Бердянка, близо до Киев.

Животът, за който бойците се сражаваха в онази война, завърши на 24 февруари, когато стартира съветската инвазия в Украйна. Злото се завърна. Отново! В друга форма, под разнообразни лозунги, само че със същите цели, сподели украинският президент.

Във видеопосланието си Зеленски декларира още:

" Всяка година на 8 май, дружно с целия цивилизован свят, отдаваме респект на всички, които са защитавали планетата от нацизма по време на Втората международна война. Милиони изгубени животи, прекършени ориси, измъчени души и милиони аргументи да кажем на злото: в никакъв случай повече!

Знаехме каква цена са платили нашите предшественици за тази мъдрост. Знаехме какъв брой е значимо да я запазим и да я предадем на потомците. Но нямахме визия, че нашето потомство ще стане очевидец на таква корист с думите.

Тази година споделяме " Никога повече " по друг метод. Ние чуваме " Никога повече " по друг метод. Звучи мъчително, брутално. Без възклицание, а с загадъчен знак. Казвате в никакъв случай повече? Кажете това на Украйна.

На 24 февруари думата " в никакъв случай " беше изтрита. Разстрелваха и бомбардираха. Стотици ракети в 4 часа сутринта разсъниха цяла Украйна. Чухме ужасни детонации. Чухме: още веднъж! "



Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР