Златото ще достигне нови върхове през следващата година, но инвеститорите,

...
Златото ще достигне нови върхове през следващата година, но инвеститорите,
Коментари Харесай

Биткойнът е по-добър от златото, смятат от хедж фонд за 7,5 млрд. долара

Златото ще доближи нови върхове през идната година, само че вложителите, които търсят опция на обичайните валути на фона на повишаващия се световен дълг, би трябвало да се насочат към биткойна. Това съобщи Трой Гаески, съосновател и старши управител на портфейла на хедж фонда SkyBridge Capital, който ръководи 7,5 милиарда $.

Според него и златото и биткойна ще нарастнат, макар че се чака Федералния запас на Съединени американски щати да понижи покупките на активи, предава Блумбърг.

Златото и биткойна постоянно се съпоставят от вложителите, като някогашният министър на финансите Лорънс Съмърс съобщи, че криптовалутите може да си обезпечат перманентна роля на пазарите под формата на нещо, сходно на цифрово злато.

„ Ще се придържаме към биткойн и крипто, защото считаме, че има повече изгоди “, разяснява Гаески.

Инвеститорите наблюдават мненията на централната банка на Съединени американски щати на фона на възходящата инфлация, като упованията са тя да понижа покупките на активи, с които избави стопанската система от разтърсванията, породени от пандемията. Паричната поддръжка докара до рекорден растеж на салдото на Фед, а фискалните разноски усилиха държавния дълг. И двата фактора съставляват евентуален риск за цената на $, което може да направи неговите други възможности по-привлекателни.

„ Всички други възможности на фиатната валута, които неотдавна бяха изложени на обилни корекции, в този момент са в доста по-добра позиция да се възползват от възможното понижаване на покупките на активи “, сподели Гаески.

Биткойнът и златото означават обилни придвижвания и в двете направления през тази година. Дигиталната монета доближи рекордните близо 65 000 $ през април, след което се срина и сега се разменя за към 36 хиляди $. В същото време златото бе покрай това да премине в мечи пазар през март, само че обърна курса си и заличи загубите от началото на годината.

Водещите банки на Уолстрийт показват разнопосочни позиции по отношение на двойката активи. От Citigroup считат, че златото „ губи искра “ за сметка на криптовалутите, до момента в който от Goldman Sachs показват, че двата актива могат да съществуват по едно и също време. Шефът на Tesla Илон Мъск, чиито изявления в Twitter оказаха съществено въздействие върху цената на биткойна през тази година, съобщи през май, че поддържа криптовалутите са по-добри от фиатните пари.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР