“Златото беше добър хедж срещу инфлацията, ако го мерим в

...
“Златото беше добър хедж срещу инфлацията, ако го мерим в
Коментари Харесай

Даниел Василев: Нов удар за акциите - хората ще купуват по-малко тази Коледа | Е-кономика 29.11

“Златото беше добър хедж против инфлацията, в случай че го мерим в Евро. Защото това е значимата цена за нас, а не в долари. В долари, цената му пострада от мощния $ и покачването на лихвите, защото те са в обратнопропорционална взаимозависимост. В евро - активът е “на зелено ” и е един от дребното активи, които носят положителна рентабилност през 2022-ра година. “

 

Гостът разяснява и по какъв начин би се показал жълтия метал, в случай че стопанските системи навлязат в криза.

 

“Златото е обичайно мощен инструмент по време на криза, а други активи понасят удар, изключително в подтекста на високите лихви. Именно това удари акциите и фондовите пазари, в контрастност с представянето им през 2021 година. “

 

Гостът дефинира предходната година,като интервал на оптимизъм, само че също и на балонизация на фондовите пазари.

 

“Тепърва следва да види второстепенен удар върху акциите, който ще пристигна от действителната стопанска система. Големите магазини се готвят за слаб сезон и ниски продажби. А такива продажби няма по какъв начин да не се отразява и на акциите. "

 

Що се отнася до 2023-та Даниел Василев споделя, че чака още натискът върху фондовите пазари да продължава редом с високите лихвени проценти. 

 

“Темпът на инфлацията се забавя, само че има прогнози, че това няма да се отрази на лихвите, и те ще продължат да се повишават. Вероятно в Съединени американски щати главният лихвен % ще доближи 5 %. А в случай че стопанската система на Съединени американски щати влезе в криза - това ще се отрази и в Европа. "

 

Гостът разяснява и цената на биткойн както и банкрутите в крипто-сектора.

 

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР