Злато за Русе от XV-ия Републикански многожанров фестивал на хората

...
Злато за Русе от XV-ия Републикански многожанров фестивал на хората
Коментари Харесай

Русенци взеха златни медали от фестивал на хора с увреждания

Злато за Русе от XV-ия Републикански многожанров фестивал на хората с увреждания

Русенците от териториалната организация на Националната асоциация на сляпо-глухите в България и на районната организация на Съюза на слепите в България се върнаха със златни медали от XV-ия Републикански многожанров фестивал на хората с увреждания.

Тази година събитието е под наслов „ Изкуството осмисля нашия живот” и събра над 1500 участници от цяла България.

На откритата сцена в пернишкия квартал „ Църква”, хора с увреждания от цялата страна пяха, танцуваха, рецитираха и представяха присъщи за другите български региони традиции.

Освен изявите на сцената, фестивалът включва и национално ревю под мотото „ Победа на духа и сръчността ". На него бяха показани доста и разнородни произведения и сувенири, направени от хората с увреждания. На подобаващ интерес се радваха и смелчаците, които се включиха в готвенето навън, както и Алеята на занаятите.

Най-възрастният участник на фестивала беше дядо Йото на 93 години от село Крушовица, който рецитираше патриотични стихове.

Събитието се провежда със съдействието на Агенцията за хората с увреждания, Община Перник и Съюза на инвалидите в България. Целта му е хората с увреждания да се забавляват, да придобият убеденост и да се почувстват пълноценни членове на обществото.

За да насърчи креативните им изяви, кметът Пенчо Милков обезпечи на участниците от Русе безвъзмезден общински транспорт и съобщи подготвеност да спомага за реализирането и на бъдещите им интензивности.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР