Златният век на AR и VR технологиите идва. С концепцията

...
Златният век на AR и VR технологиите идва. С концепцията
Коментари Харесай

Патентът на Microsoft разкрива модулен дизайн HoloLens 3, който може да направи очилата за смесена реалност по-достъпни

Златният век на AR и VR технологиите идва. С концепцията за метавселена тези технологии стават все по-популярни, изключително след представянето на Apple Vision Pro.

Apple обаче не е единственият състезател на този пазар. От дълго време Microsoft работи над очила за виртуална и смесена действителност под името HoloLens.

Сега компанията има нов патент, който предлага модулен дизайн на HoloLens 3. Това евентуално може да направи технологията за смесена действителност по-специализирана, адаптивна и налична за разнообразни консуматори.

Ако сте софтуерен запалянко, поръчките за патенти са много забавни за вас. Сега Microsoft има нов патент. Този патент, който се основава на технология за смесена действителност, съчетаваща обогатена и виртуална действителност, съдържа улики за това какви ще бъдат дълго чаканите HoloLens 3.

Най-вълнуващият подробност за патента HoloLens 3 на Microsoft е, че очилата ще имат модулна и налична конструкция. Това значи, че с повишаването на броя на потребителите модулите могат да се прибавят съгласно потребностите, позволявайки на потребителите да обменят разнообразни модули според от тяхното потребление.

Ето и описанието на патента:

„ Модулният датчик и дисплейният модул може да включват общоприет интерфейс за прикрепване към разнообразни системи за нагласяване, в това число, да вземем за пример, лента за глава, VR очила, шлем и други сходни. В някои случаи може да бъде обезпечен спомагателен модул като модул за закрепване откъм гърба, който може да обезпечи спомагателни запаси за пресмятане, предпазване и зареждане за модулния датчик и дисплейния модул “.

Патентът не подсигурява, че модулните очила HoloLens 3 са на път. Но има огромна възможност компанията да приложи проектите си в деяние, с цел да избегне загубата на пазара от господството на Apple.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР