„Златният ерген“ пропуска златна възможност, като е същото старо шоу

...
След като преминете през евтините вицове за фармацевтични реклами и
Коментари Харесай

След като преминете през евтините вицове за фармацевтични реклами и ранни вечери, „Златният ерген“ има потенциала да нанесе удар срещу стареенето в медийна и развлекателна индустрия, която отдавна го практикува. Гледането на премиерата обаче разкрива шоу, което просто възпроизвежда установената формула с повече сива коса, като най-вече пропилява тази златна възможност.

Поредицата състезания за запознанства започва с определяне на емоционалната основа, докато 72-годишният Гери Търнър обсъжда през сълзи 43-годишния си брак с любимата си от гимназията, която се разболя и почина през 2017 г. Тихо свири „Огън и дъжд“ на Джеймс Тейлър на заден план, напомняне за това колко хитро произведен и манипулативен е целият този франчайз.

След това „Златният ерген“ всъщност става само „Ергенът“ с допълнително прилагателно, тъй като 22-те жени, борещи се за вниманието на Търнър – на възраст от 60 до 75 години, сред които бившата майка на „Ергена“ на Мат Джеймс, Пати – робски следват екстровертните модели на по-младата кохорта, която обикновено населява шоуто. Те организират драматични (и понякога просто глупави) влизания, отчаяно се опитват да направят впечатление и обсъждат своите „пътешествия“, еквивалентът на бял шум в риалити телевизията.

Понякога някои доказателства за живота, който са живели, и това, което ги разделя от бандата в „Ергенът в рая“ през следващите два часа, се просмукват. Един състезател участва отчасти защото негов приятел се бори с рак. Друга, 64-годишна фитнес инструкторка Лесли от Минеаполис, споменава, че е „излизала с Принс“, напомняйки на зрителите, че е имало много купони преди 1999 г.

Пати, майката на бившата звезда от "Ергенът" Мат Джеймс, в "Златният ерген." Пати, майката на бившата звезда от "Ергенът" Мат Джеймс, в "Златният ерген". Рики Мидълсуърт/ABC

„Всички разчупваме стереотипния възглед за това как изглежда или как се държи възрастният“, предполага една от жените.

Това звучи добре на теория, но както е конструирано, всъщност не. В по-голямата си част се прилагат всички обичайни „ергенски” трикове и тропи, от сдържаната неловкост на първите срещи и закачките с Гери до болезнените изражения и внимателно култивирания съспенс по време на церемонията по розата.

Що се отнася до Търнър, той изглежда сериозен и малко глупав, макар и малко по-обезпокоен от аспекта на прореждането на стадото в работата, отколкото някои от по-младите му събратя.

И все пак, освен демографията и седемдесетгодишната „звезда“, няма какво да отделя „Златен ерген“ от познатото шоу след него „Ерген в рая“, което, раздуто на два часа, включва дискусия за смучене на пръсти и цели три минути, посветени на закачката „Този ​​сезон включен“.

„Кой ще намери любовта? И кой ще си тръгне оттук съсипан и сам?“ водещият Джеси Палмър, изпълняващ двойно задължение, пита за последното.

Дали „Златният ерген“ ще се окаже просто мимолетна новост – едно от малкото нови предавания, които генерират много ентусиазъм в есенния телевизионен сезон, изчерпан от стачката на сценаристите – остава да видим. Но в контекста на всички предишни ергени и ергени просто се усеща като повече от същата стара рутина – или по-скоро, новата-стара рутина, без, по ирония на съдбата, достатъчно бръчки, които наистина да я отличават.

Премиерата на „Златният ерген“ е на 29 септември от 20:00 ч. ET на ABC и се повтаря на следващия ден на Hulu.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР