Златни възпоменателни монети на тема Св. Богородица - Златна ябълка

...
Златни възпоменателни монети на тема Св. Богородица - Златна ябълка
Коментари Харесай

БНБ пуска възпоменателни монети Св. Богородица - Златна ябълка


Златни възпоменателни монети на тематика " Св. Богородица - Златна ябълка " влизат в обращение от първия работен ден на новата година, оповестиха от Българската национална банка (БНБ)

Те са с номинали от 10, 20, 50 и 100 лева и ще могат да се купят в централата на Българска народна банка и в Касовия център, а по-късно и в офиси на няколко търговски банки.



Цените им при стартиране в обращение са:
1438 лева за монетата с номинал 10 лева.; 2611 лева за монетата с номинал 20 лева.; 3823 лева за монетата с номинал 50 лева.;5057 лева за монетата с номинал 100 лева.;
За да се избегнат злоупотреби, оттова са въвели и избрани ограничавания: до 4 януари всеки клиент ще може да закупи от Българска народна банка до 2 монети от всеки тип.

След отпадане на рестриктивните мерки купувачът би трябвало да е над 18 години, а в случай че купува от непознато име, това може да стане с нотариално заверено пълномощие за съответния тип монета.

Иконата на Св.Богородица, на която са отдадени възпоменателните монети, се съхранява в едноименен манастир в региона на Асеновград.

Там се отбелязва и локален празник, обвързван с знамение, осъществено в далечната 1765 год. от Божията майка.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР