Златни възпоменателни монети на тема Св. Богородица - Златна ябълка

...
Златни възпоменателни монети на тема Св. Богородица - Златна ябълка
Коментари Харесай

БНБ пуска възпоменателни монети Св. Богородица - Златна ябълка

Златни възпоменателни монети на тематика " Св. Богородица - Златна ябълка " влизат в обращение от през днешния ден . Това оповестиха от Българската национална банка (БНБ).

Монетите са с номинали от 10 лв., 20 лв., 50 лв. и 100 лв. , които са без избран тираж. Цените им при стартиране в обращение са: 1438 лв. за монетата с номинал 10 лева; 2611 лв. за монетата с номинал 20 лева; 3823 лв. за монетата с номинал 50 лв. и 5057 лв. за монетата с номинал 100 лв..

Монетите ще могат да бъдат закупени от Българската национална банка - на две каси в София, пл. " Княз Александър I " 1 и четири каси в Касов център на Българска народна банка в София, ул. " Михаил Тенев " 10.
 Българска народна банка пуска възпоменателна монета, отдадена на Найден Геров
Българска народна банка пуска възпоменателна монета, отдадена на Найден Геров

Сребърната монета ще бъде пусната на 6 февруари на цена от 114 лв.

В интервала от 2 до 4 януари 2024 година в това число всеки клиент ще може да закупи от Българската национална банка до 2 броя монети от всеки тип . След това възпоменателните монети " Св. Богородица - Златна ябълка " ще се продават без ограничавания. Ако клиент, в качеството си на физическо лице, закупи от избран тип монети сред 2-4 януари от касите на Българска народна банка, то в този интервал няма право да закупи още монети от същия тип като представител на юридическо лице, като това ограничаване важи и за противоположния случай.

За закупуване на монети от името и за сметка на друго лице е належащо представянето на нотариално заверено категорично пълномощие за закупуването на съответния тип възпоменателна монета.

Монети ще бъдат продавани единствено на лица над 18-годишна възраст .

До края на работния ден на 2 януари новите монети ще бъдат предоставени от Българска народна банка на " Първа капиталова банка " АД, " Тексим Банк " АД, " Токуда Банк " АД и " Централна кооперативна банка " АД за продажба в техните офиси и клонове.
 Българска народна банка пусна медна възпоменателна монета на Димитър Талев
Българска народна банка пусна медна възпоменателна монета на Димитър Талев

Опашка от колекционери се изви пред Българската национална банка
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР