Златан Ибрахимович стана най-възрастният голмайстор в историята на италианската футболна

...
Златан Ибрахимович стана най-възрастният голмайстор в историята на италианската футболна
Коментари Харесай

Пребита дузпа направи Златан най-възрастният голмайстор в Серия „А“

Златан Ибрахимович стана най-възрастният голмайстор в историята на италианската футболна Серия „ А “. Това обаче не бе задоволително за тима на Милан, който претърпя проваляне с 1:3 в гостуването си от 27-ия кръг.

Удинезе поведе в деветата минута на срещата, когато Лазар Самарджич пресече неакуратен пас на Исмаен Бенасер в средата на терена и подаде в наказателното поле. Роберто Перейра засече топката от добра позиция и я изпрати в горния десен ъгъл за 1:0.

В самия завършек на първата част настъпи цялостна драма. При отиграване на Леао, Яка Бийол мазета топката с ръка и след обзор с ВАР Даниеле Довери уточни бялата точка. Оттам Ибрахимович нанесе нерешителен удар и Силвестри съумя да го отрази. Секунди по-късно обаче основният арбитър реши дузпата да бъде пребита поради прибързано навлизане на Бето в наказателното поле. От лагера на фриуланите избухнаха в митинги, като техният ментор Андреа Сотил беше изпъден с червен картон.

Така се стигна до втори опит на Златан от бялата точка, като този път ударът му беше надалеч по-убедителен, с което възвърне равенството. Това попадение трансформира шведа в най-възрастния голмайстор в историята на Серия „ А “ с неговите 41 години и 166 дни. Той изпревари досегашния рекордьор и легенда на „ росонерите “ – Алесандро Костакура. Защитникът означи последния си гол в италианския хайлайф на 41 години и 25 дни през 2007-а.

Радостта на Ибрахимович и Милан обаче бе спряна прекомерно скоро. Бето даде още веднъж преднина на Удинезе две минути по-късно след пас на Айзък Съксес, а в 70-ата минута Кингсли Ехизибуе оформи крайния резултат.

Загубата остави Милан на четвъртото място в класирането с точка зад Лацио и още една зад Интер. Рома пък е с една точка зад „ червено-черните “ преди столичното дерби на „ вълците “ против Лацио довечера.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР