Зимното време буквално парализира алпийските региони. Ски-курорти са затворени, местни

...
Зимното време буквално парализира алпийските региони. Ски-курорти са затворени, местни
Коментари Харесай

Зимата в Европа: В четири австрийски провинции обявиха висока лавинна опасност

Зимното време безусловно сковава алпийските райони. Ски-курорти са затворени, локални поданици се изтеглят, улици са блокирани от дървета, които се чупят под натежалия сняг. Четири австрийски провинции са оповестили висока лавинна паника. Това значи, че снежни маси могат сами да се свличат по скатовете. Опасност съставляват и затрупаните покриви на къщи и публични здания.

В алпийската република от дни насам вали сняг. Горна Австрия, Щирия, Залцбург, само че към този момент и Долна Австрия са в зимен плен. Вече има и смъртни случаи. Дълбоката завивка затруднява спасителите. Затова съветът към скиорите е да се движат единствено по пистите и никакъв случай да не се отклоняват от тях. Животните също имат проблеми със снега.

В провинция Щирия чиновници на Австрийските железници безусловно изравят от снега дива коза и по този начин ѝ избавят живота. Животното е било затрупано от разчистен от релсите сняг. Видеото стана шлагер в интернет през днешния ден И в южната немска провинция Бавария се борят със зимните провокации. В алпийските региони хората са привикнали със снега. Тази година обаче регистрират върхове.
Норберт Керкел: Определено в този момент снегът е повече от предходни години. Помня обаче, че преди време натрупваше толкоз.  ​Зимна стихия бушува в Европа, минимум 12 души починаха (СНИМКИ) ​Зимна стихия бушува в Европа, минимум 12 души починаха (СНИМКИ)
В Европа трайно се откри сурово зимно време. За следващ ден през днешния ден стотици хора останаха блокирани в някои алпийски региони, бурни ветрове предизвикаха з...

Хората се поддържат и си оказват помощ при почистването. Дори туристи се обаждат, с цел да се включат дружно с локалните. Навсякъде управляващите приканват жителите да управляват снега по покривите и да го чистят. В Австрия и армията е мобилизирана за помощ. Зарази повалени дървета тази заран се стигна до блокиране на основна автомагистрала, която свързва източната и западната част в централна Европа.
Хайнц Келерман: Нямам визия, по какъв начин ще стигна до Италия и по кое време.
Подобрение на времето метеоролозите не предвиждат. Вместо това чакат нов снеговалеж, който да натрупа завивка от метър и половина в популацията места до три метра в планините.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР