Зимният туристически сезон върви изключително добре. Тази година са ни

...
Зимният туристически сезон върви изключително добре. Тази година са ни
Коментари Харесай

Николина Ангелкова разкри подробности за отминаващия зимен туристически сезон и какво очаква за летния

Зимният туристически сезон върви извънредно добре. Тази година са ни посетили 840 000 задгранични туристи, което е 17% растеж. Има растеж и на приходите. Основният туристически поток през зимата идва от Гърция, Сърбия, Македония, Англия, само че има растеж и на туристите от Италия, Австрия.

Това сподели в утринния блок на БТВ министърът на туризма Николина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979... към профила. "Когато наближи лятото, постоянно си приказваме дали българският екскурзиант ще избра нашето море или гръцкото. Ще ви дам един образец. За предходната година са ни посетили над един милион и 100 хиляди гръцки туристи. Българите, посетили Гърция, са милион и двеста хиляди. Виждате, че има паритет. Може би на гърците им е омръзнало тяхното море и идват на нашето. Не можем и би трябвало да спрем да приказваме, че нашето море е неприятно. Работим извънредно доста за положителното име на родното Черноморие. Строят се пречиствателни станции, понижават се цените на чадърите, вършим ежедневни инспекции. Специално за цената на чадърите си зависи от концесионера, само че от ден на ден от тях понижават цените ", разкри тя.

"Всеки екскурзиант може да отиде на всеки един плаж и да си наеме чадър и шезлонг. Ние не раздаваме плажовете. Ние разгласяваме конкурс и се явяват претенденти за концесия на плажовете. Не мога да разясня думите на Валери Симеонов Валери Симеонов е заместител министър-председател по икономическата и... към профила. Имаше плажове, за които се явява единствено един претендент. Не можем да накараме принудително никой да взе участие в състезанията. Всички, които кандидатсват, съблюдават нужните процедури и ние също следим за това ", безапелационна беше Ангелкова разяснявайки думите на вицепремиера Симеонов, че редица плажове по Черно море са раздадени на компании, близки до групировките ВИС-2 и СИК.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР