Зимнина, готова за 10 минути Тази зимнина можете да си

...
Зимнина, готова за 10 минути Тази зимнина можете да си
Коментари Харесай

Зимнина, готова за 10 минути, без дълго печене и белене на чушките

Зимнина, подготвена за 10 минути

Тази зимнина можете да си я приготвите когато и да е и да я съхранявате в пластмасов съд в хладилника или в буркани. Опитайте и преценете сами коя рецепта да употребявате. Вкусът е свръхестествен, без значение коя рецепта ще употребявате.

Необходими съставки:
всички съставки са на усет
чесън, сол, олио, оцет, червени чушки

Приготвяне:
Измийте десетина червени чушки и отстранете дръжките и семките.

Обелете една глава чесън и го нарежете на ситно. Сложете в купа нарязания чесън и прибавете по половин чаша оцет и олио или по ваш усет. В друга купа изсипете сол.

Вземете една чушка, поставете лъжичка сол в нея, по-късно поставете чушката в тавата. Когато всички чушки са осолени, ги поставете за малко в авансово загрята фурна, само че единствено с цел да омекнат.

Веднага щом забележите, че са омекнали, извадете ги от фурната. Когато изстинат малко, започнете да ги подреждате: в легнало състояние в пластмасов съд или изправени в буркан. След първия ред чушки сложете няколко чаени лъжички от чесновата примес и продължете същата процедура. Оставете за известно време ароматите да попият и по-късно затворете.

Съхранявайте ги в ледник, в случай че ги консумирате незабавно и в буркани за зимата.

Печени чушки с чесън за зимата
От много време се пробвам да намеря добра рецепта. Знам, че рецептите с олио не са най-хубавите, тъй като се скапват по-бързо. Знам също, че чушките не би трябвало да се пекат като за салата, тъй като при контакт с оцета, те изцяло омекват и се разпадат. И по този начин, търсенето ми на най-хубавата рецепта лиши малко време, но-най-накрая я открих!

Необходими съставки:
15 кг червени чушки
1,5 литра оцет 9%
1,5 литра вода (преварена и охладена)
45 супени лъжици захар
30 супени лъжици сол
15 гр. консервант
10 гр. калиев метабисулфит
3 глави чесън
2 пакетчета сушен магданоз (14 гр.) или 2-3 връзки свеж магданоз

Приготвяне:
Измийте чушките, нарежете ги на половина и отстранете семките. Изпечете ги, до момента в който омекнат, внимавайте да не ги препечете.

Оставете ги да изстинат. Отцедете непотребната течност.

Когато чушките изстинат, смесете оцета, водата, солта, захарта, консерванта, калиевия метабисулфит и магданоза, разбъркайте. Консервантът няма да се разтопи незабавно, а за няколко дни, тъй че чушките да не се употребяват през това време.

Потопете чушките в този разтвор и ги подредете в буркани, по-късно поръсете с нарязания чесън и ги залейте с останалата част от разтвора. При мен се получиха 17 буркана. Покрийте бурканите с фолио и затворете с капачките.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР