Зимата винарите са ангажирани с грижа за виното, бутилиране и

...
Зимата винарите са ангажирани с грижа за виното, бутилиране и
Коментари Харесай

Грижата за виното и лозята продължава и през зиматa

Зимата винарите са ангажирани с грижа за виното, бутилиране и приготовление на подготвени виновност.

През зимните месеци във винарните грижата за виното продължава - при младите виновност има доста работа по откаляване, дестилация и бистрене с цел да може то да се бутилира или да се приготви за бъдещо отлежаване, разказва активността Момчил Миков, седма акция технолог във " Вила Мелник ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Неговата работата обгръща всичко - от следене качеството на гроздето в лозята до готовите бутилирани виновност, които излизат от винарната, т.е. целия развой по производството. Реално продаваме белите виновност и розетата в годината на произвеждане и през идната, до момента в който алените виновност, с доста редки изключения, отлежават както в стоманени съдове, по този начин и в дъбови бъчви сред една и три години, преди да излязат на пазара, изяснява технологът. Докато отлежават, виновността непрестанно се обгрижват - от време на време се ревизират, претакат се, следи се за развиването им и за вероятно зародили проблеми.

Повечето ни виновност са едносортови, само че вършим и купажи, като смесваме виновност от разнообразни сортове, с цел да получим уравновесено и хармонично вино с избрани качества, ориентирано към избран пазар или уместно за съчетаване с избрани храни, сподели технологът на " Вила Мелник ".

Друга значима задача, акцентира Миков, е ежедневната хигиена, защото чистотата е значима за триумфа и опазване качеството на виното. В лозята зимата също не е лежерен сезон, разказва работата Никола Зикатанов, притежател на винарската маза. Насажденията би трябвало да се приготвят за идващия вегетативен сезон. Сега наторяваме лозята и заораваме торта, с цел да подхраним бъдещия напредък на лозята. Другото, което вършим е проверка на структурата и в случай че някъде има проблем, го отстраняваме, описа още той. Миков споделя и за целия развой по произвеждане на виното и разликите в метода към обособените виновност.

Набраното грозде се сортира, зърната се ронят, мели се, и според от това какво вино ще се прави от него, се поема по един от двата съществени пътя - за аленото вино гроздето постъпва в съдовете за ферментация, където ферментира с плода, с цел да се получи цвят и по-мощно тяло, до момента в който за белите виновност и розетата гроздето се подава непосредствено в пресата, където сокът се отделят, избистря се и бистрият сок ферментира до готово вино.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР