Зимата носи със себе си редица неудобства, сред които необходимостта

...
Зимата носи със себе си редица неудобства, сред които необходимостта
Коментари Харесай

Зимата, малката нужда и защо ни се пишка по-често, когато е студено

Зимата носи със себе си редица неудобства, измежду които нуждата да сме добре облечени, опцията елементарно да настинем или пък да закъсаме с колата някъде из снежните преспи.

Освен това, сигурно ни се е случвало много постоянно да имаме потребността да посетим тоалетната, когато сме на открито, на студа. Този на пръв взор неочакван резултат на зимата - да ни кара по-често да пишкаме, в действителност си има своето разумно научно пояснение.

Когато ни е студено и телесната ни температура стартира да се намалява, тялото ни стартира да се пробва да понижи топлинните загуби, свивайки кръвоносните съдове. Така се понижава притокът на кръв към повърхността на кожата, а стойностите на кръвното налягане се покачват.

В отговор на това, бъбреците, които филтрират кръвта, се пробват да изведат непотребната течност от организма, с цел да намалят кръвното. Когато кръвното ни е по-високо, те имат повече работа. В тялото ни се изпомпва повече кръв, надлежно бъбреците създават и повече урина.

Освен това, цялостният пикочен мехур е в допълнение място за загуба на топлота и тялото ни дава индикации, че би трябвало да го изпразним допустимо най-скоро, с цел да успеем да запазим топлината.

Така честото уриниране в действителност ни кара да не сещаме студа в толкоз огромна степен. И най-важното е да се подчинява на командите на тялото си и да не задържаме желанието за уриниране, тъй като то е за наше положително. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР