Зима с обилен снеговалеж ни очаква заради вулканите и мощните

...
Зима с обилен снеговалеж ни очаква заради вулканите и мощните
Коментари Харесай

Прогноза: Зимата тази година ще е много снежна и студена

Зима с изобилен снеговалеж ни чака поради вулканите и мощните урагани, които вилняха през последно време в разнообразни елементи на света. Това предвижда доктор Никола Петров, астроном и шеф на Националната астрономическа обсерватория на връх Рожен. " Очаквам зима със сериозен снеговалеж, като те са въз основата освен на ураганите и вулканите, а на още няколко основни фактора. Наблюденията в последно време демонстрират, че на всеки пет-шест години имаме доста изобилен снеговалеж. Снегът и дъждът по принцип се образуват поради това, че има дребни прахови частици в атмосферата, те са микроскопични, другояче не може да се образуват капки. Когато имаме вулканична активност и толкоз мощни урагани, това демонстрира, че имаме насищания в атмосферата на задоволително влага, което е причина за добър снеговалеж “, разяснява доктор Петров.

Той уточни, че последната зима с огромен сняг е била през 2012 – 2013 година Д-р Петров е безапелационен, че на този стадий към момента не може да се дават безапелационни прогнози дали зимата ще е топла или студена, заяви " Дарик ".

„ Това зависи съгласно мен главно от едно топло въздушно течение сред Северна и Южна Америка и се назовава Ел Ниньо. До скоро, много метеоролози смятаха, че то не може да оказва въздействие на страни, каквато е България – вътрешно континентална в Европа, само че не щеш ли през последните няколко години започнаха да го загатват “, добави доктор Петров. Според него тази година Ел Ниньо към момента не е почнал да се демонстрира като мощ, тъй че няма да се потвърдят упованията за доста мека и топла зима.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР