Земята изстива в най-горните слоеве на атмосферата, съобщиха от НАСА.

...
Земята изстива в най-горните слоеве на атмосферата, съобщиха от НАСА.
Коментари Харесай

НАСА обяви много притеснителни данни за Земята от сателита Тимед!

Земята изстива в най-горните пластове на атмосферата, оповестиха от НАСА. И това породи спекулации за нова ледена ера, съобщи Блиц.

По принцип слънчевата интензивност се покачва и спада непрестанно. Обикновено се приказва за цикли от 11 години. Сега сме на стадий слънчевата интензивност да понижава. Според учените минимумът ще бъде през 2020 година

Данните от спътника „ Тимед ” демонстрират, че се охлажда и свива термосферата на Земята – една от най-външните обвивки на нашата планета.
Това събитие е всекидневно за интервалите на намалена слънчева интензивност. Експертите успокояват – намалената слънчева интензивност няма да сложи живота на планетата в заплаха.

Специалистите са спокойни, тъй като връзката сред климата на Земята и  слънчевата интензивност e косвена. А упованията за наближаващата зима са тя да бъде естествена, а даже и малко по-топла от нормалното.

Въпреки намаляващата слънчева интензивност в България би трябвало да се приспособяваме към малко по-високи температури и повече превалявания. Според климатолозите от 1980 година климатът в България се затопля. След 2000 година дъждовете се усилват.

Учените успокояват – няма да влезем в нов миниледников интервал.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР