Земните маси при подпорната стена се свличат постепенно към крайбрежната

...
Земните маси при подпорната стена се свличат постепенно към крайбрежната
Коментари Харесай

Внимавайте при разходките в Морската градина, свлачището до Бункера пак се активизира

Земните маси при подпорната стена се свличат последователно към крайбрежната алея

Внимавайте, когато се разхождате в Морската градина на Бургас, изключително в региона от Бункера към моста. Опасното свлачище още веднъж се е активизирало и е напукало подпорната стена, която краткотрайно го укрепваше. За това алармира нашият четец Георги Николов.

Въпреки че секторът е отцепен с ограда, съгласно бургазлията, в случай че стената рухне, има заплаха да пострадат доста хора, които в този миг се разхождат в Приморския парк.

„ Много години скатът е ограден, подсказвайки че секторът е рисков. Всеки ден тичам по крайбрежната алея и виждам по какъв начин с всеки минал ден подпорната стена се пропуква от ден на ден. Времето е слънчево, Морската градина е цялостна с хора, в случай че тази стена падне, не желая да си показва какво може да се случи. Още какъв брой време би трябвало да чакаме, с цел да се вземат ограничения. Това са земни маси, които се местят непрекъснато. Временното подсилване, не е решение ”, показва в сигнала си до Флагман.бг бургазлията Георги.



Припомняме, че през 2020 година кметът Димитър Николов внесе изключително предложение пред Общинския съвет на Бургас за включване на нов обект в финансовите разноски през 2020 година - " Укрепване на подпорна стена в УПИ I, кв. 1 по проекта на Приморски парк ". За укрепването й са нужни 375 хиляди лева Подпорната стена е с височина 2.70 м. и дължина 16 м. Още през 2013 година бе установена появяването на хоризонтална цепнатина с отвесно отместване.

Тогава Община Бургас алармира регионалния шеф и входира кореспонденция по настоящия Закон за отбрана при бедствия за обезпечаване на средства. Спешно бе предоставен и направен план за подсилване. Изпълнени бяха и спешни ограничения за краткотрайно подпиране и обезопасяване на рисковия сектор. Към сегашния миг цялостният план за подсилване на подпорната стена не е осъществен. Средства по Закона за отбрана при бедствия не са обезпечени.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР