Земетресение с магнитуд от 7,2 по скалата на Рихтер разтърси

...
Земетресение с магнитуд от 7,2 по скалата на Рихтер разтърси
Коментари Харесай

Силно земетресение разтърси Папуа Нова Гвинея

Земетресение с магнитуд от 7,2 по скалата на Рихтер раздруса Папуа Нова Гвинея рано тази заран, оповестяват Агенция Франс Прес и БГНЕС.
Земетресението удари на дълбочина от 127 километра на към 30 километра от град Буоло, като към този момент се оповестява за уплашени жители и паднали по домовете предмети. Земетресението е било усетено и в столицата Порт Морсби, която е на към 250 километра от епицентъра на труса. Длъжностни лица обявиха, че към момента няма информация за огромни вреди, заради дълбочината на труса няма опасност от цунами.
"Все още нямаме информация за съществени вреди “, сподели инспекторът Лео Каикас, който е пълководец на полицейското ръководство в Буоло. "Все още оценяваме обстановката ", добави той..
Персоналът на хотел в Булоло съобщи, че има вреди от паднали предмети, само че нищо по-сериозно.
Жителите на Лае, които са на повече от 100 километра разстояние, споделят, че земетресението е прекъснало електричеството в някои региони.
Според данни на Организация на обединените нации 110 000 души живеят в границите на 50 километра от епицентъра.
Базираната в Порт Морсби Национална работа за ръководство на бедствията съобщи, че към момента няма отчети за вреди, само че новините от зоната на земетресението може да лишават време, заради неприятните връзки.
Провинциалният район на страната бе обиден от земетресение с магнитуд 7,5 през февруари предходната година, което срина къщи и провокира свлачища, убивайки минимум 125 души.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР