Земетресение с магнитуд от 6,3 беше регистрирано на остров Самар,

...
Земетресение с магнитуд от 6,3 беше регистрирано на остров Самар,
Коментари Харесай

Над 400 труса за 24 часа люлеят Филипините

Земетресение с магнитуд от 6,3 беше записано на остров Самар, в центъра на Филипините, заяви геофизичният институт на Съединени американски щати, представен от Агенция Франс Прес.

Новото земетресение беше усетено ден след смъртоносния трус в северната част на архипелага. Вторият трус е бил в местността Тутубиган - на стотина километра южно от епицентъра на труса от понеделник в северната част на Филипините, който беше с магнитуд 6,1.

Броят на починалите от него набъбна до 15, откакто през нощта избавителните екипи работиха без отмора, с цел да доближат до хора, затрупани под срутил се супермаркет. В отломките на комерсиалния обект бяха открити още тела на починали, оповестиха управляващите, представени от ДПА.

Говорителят на националната работа за справяне с бедствия Ед Посадас сподели, че 24 души са изчезнали след труса и множеството от тях са били в супермаркета. По-голямата част от починалите са от провинция Пампанга, най-силно засегнатият регион при вчерашния трус, който провокира спиране на електричеството и пукнатини по пътища и мостове.
Трусът раздруса също столицата Манила, където някои здания се напукаха и получиха и други повреди. След труса една от постройките остана облегната на прилежащата сграда.

Президентът на Филипините Родриго Дутерте подреди на всички държавни организации и други органи да подхващат всички нужни стъпки, с цел да оказват помощ на потърпевшите от земетресението, сподели представителят му Салвадор Панело.
След земетресението от понеделник на остров Лусон са били регистрирани над 400 вторични труса, съобщи Агенция Франс Прес.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР