Земетресение с магнитуд 6,9 по скалата на Рихтер разтърси полуостров

...
Земетресение с магнитуд 6,9 по скалата на Рихтер разтърси полуостров
Коментари Харесай

Земетресение от 6,9 удари и Аляска

Земетресение с магнитуд 6,9 по скалата на Рихтер раздруса полуостров Аляска в ранните часове на събота, оповестява ЕйБиСи.

Земетресението в Аляска е на дълбочина 10 км , съгласно Европейско-средиземноморския сеизмологичен център.

Трусът ее усетен в Чигник, Колд Бей, Кодиак и Бетел малко преди 4 часа сутринта локално време. Според американската система за предизвестие за цунами не е публикуван сигнал за цунами .

Най-близкото място до епицентъра е Перивил, където живеят повече от 100 души на 135 километра северозападно. Голяма част от земята към частта от залива, където удари земетресението, е резерват за диви животни.

75% от всички трусове в Съединени американски щати с магнитуд над 5 се случват в Аляска. Само преди две седмици,, което провокира предизвестия за цунами. Нямаше известия за огромни талази.

Това бе най-силното земетресение, блъснало Съединени американски щати за повече от 50 години, само че заради отдалечеността си няма огромни вреди и няма известия за ранени .

Най-голямото земетресение в Съединени американски щати , е земетресението и цунами с магнитуд 9,2, които удариха Аляска на 27 март 1964 година Трусът тогава продължава повече от четири минути, а вълните цунами предизвикаха вреди чак в Северна Калифорния.

 Земетресение от 7,2 в Хаити, предизвестие за цунами има опустошения и жертви Обновена
Земетресение от 7,2 в Хаити, предизвестие за цунами има опустошения и жертви

Земетресението е усетено в Карибите, в това число в Куба и Ямайка

— Sofa Stream (@sofa_stream)
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР