Земетресение с магнитуд 6,1 по Рихтер удари слабо населен район

...
Земетресение с магнитуд 6,1 по Рихтер удари слабо населен район
Коментари Харесай

6,1 по Рихтер в Китай, има жертви

Земетресение с магнитуд 6,1 по Рихтер удари едва обитаем регион в провинция Съчуан. По първична информация, четирима души са починали, десетки са ранени.

Трусът е бил на към 100 км западно от столицата на провинцията Чънду, заяви телевизионният оператор CCTV. Три минути по-късно е последвало второ земетресение с магнитуд 4,5 в близкия окръг, където има жертви и ранени.

Телевизионни фрагменти демонстрират по какъв начин десетки възпитаници крещят и се крият под чиновете, когато постройката им стартира да се тресе, след което излизат от класната стая с ръце над главите.

Първият трус провокира свлачище, което поврежда коли и оставя камъни и пръст по пътя.

Властите в град Яан изпратиха повече от 4500 души в региона на земетресението, в това число спасители, пожарникари и военна полиция.

Длъжностни лица декларират, че градът " поставя всички старания, с цел да избави затрупаните... и да понижи броя на починалите до допустимо най-голяма степен ", както и да " подсигуряват, че няма да има жертви, породени от вторични земетресения ".

Трусът е бил усетен в градове в провинция Съчуан, като е развалил някои телекомуникационни линии, оповестяват държавните медии.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР