Земетресение с магнитуд 5,3 по скалата на Рихтер удари района

...
Земетресение с магнитуд 5,3 по скалата на Рихтер удари района
Коментари Харесай

Земетресение с магнитуд 5.3 удари района на Камчатка

Земетресение с магнитуд 5,3 по скалата на Рихтер удари региона на Камчатка към 02:23 ч . Епицентърът беше на към 387 км североизточно от Петропавловск-Камчатски.

Трусът е станал на дълбочина от към 10 км.Земетресението е усетено в югоизточните крайбрежни региони на Камчатския край. Няма данни за вреди или жертви. Няма предизвестия за цунами.

В резултат на земетресението изригна вулканът Ключевской, най-високият в Камчатка, оповестява осведомителната организация ТАСС. Регистрирани са излъчвания на гореща магма с периодичност до 10 детонации на час.

Изригването е почнало от върха на кратера. Поради забележителната дълбочина на вулкана, към 200 м, над ръба се виждат единствено обособени изхвърляния. Учените предизвестяват, че интензивността на изригването ще се усили. Алексей Озеров, шеф на Института по вулканология, посочи, че изригванията на вулкана Ключевской могат да продължат от няколко седмици до една година.

Вулканът Ключевской, чиято височина е 4800 м, е най-високият деен вулкан в Евразия. Възрастта му е почти 7 хиляди години. Последното изригване на върха се състоя от началото на октомври 2020 година до 8 февруари 2021 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР