Земетресение с магнитуд 5.3 по Рихтер в Хърватия, регистрира Европейският

...
Земетресение с магнитуд 5.3 по Рихтер в Хърватия, регистрира Европейският
Коментари Харесай

Трус със степен между 4,8 - 5,3 разлюля Хърватия

Земетресение с магнитуд 5.3 по Рихтер в Хърватия, записва Европейският сеизмологичен център. Според данните на центъра, дълбочината на труса, станал в  10.47 часа локално време близо до град Крък е 10 км.

От Сеизмологичната работа в Република Хърватия обаче дефинират силата на труса от 4,8 по Рихтер. Земният трус е усетен по цялото хърватско крайбрежие, добавя хърватската Сеизмологична работа. Минути по-късно е имало и втори трус, много по-слаб - с магнитуд от 2 по скалата на Рихтер. Официални данни за вреди към този момент няма, само че живеещи покрай епицентъра оповестяват за пукнатини по стените на къщите им.  

През 2020 година серия от мощни трусове разклатиха Хърватия, в региона на Загреб, рано сутринта на 20 декември. Най-силният трус беше 5,2 по Рихтер, последван от по-слаби със мощ 4,9 и 4,7 по Рихтер. Тогава имаше нанесени материални вреди, за благополучие - без жертви. През март същата година обаче земетресение с магнитуд 5,3, също в региона на Загреб, аргументи гибелта на един човек, а 27 бяха ранени.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР