Земетресение с магнитуд 4,8 по Рихтер разлюля България вчера. Епицентърът е

...
Земетресение с магнитуд 4,8 по Рихтер разлюля България вчера. Епицентърът е
Коментари Харесай

След 4,7 по Рихтер в Пловдивско: Има ли вторични трусове?

Земетресение с магнитуд 4,8 по Рихтер разклати България през вчерашния ден. Епицентърът е на 3 км от Асеновград, а хората в пловдивското село Караджово и освен там са обезпокоени. 

Щетите след земетресението в Пловдивско Снимка: bTV

Във физкултурния салон на ОУ „ Васил Левски “ там вредите са забележими - изпочупени са прозорците, а лампите висят от тавана. За благополучие сега на земетресението в салона не е имало деца.

За благополучие няма потърпевши в Пловдив и покрайнината

„ Вчерашният ден беше изненада за нашето учебно заведение. След труса овладяхме обстановката, всички възпитаници бяха изведени. Веднага са подхванати ограничения и са извозени до обитаемоте места. Очаквам ги през днешния ден, разговаряла съм с тях, всички са спокойни, минал е стресът “, сподели шефът на ОУ „ Васил Левски “ Красимира Благоева.

Щетите след земетресението в Пловдивско Снимка: bTV

Щети има и в още няколко учебни заведения в Пловдивска област – паднала мазилка, осветяване, счупени прозорци и напукани стени. Въпреки това, съгласно Министерството на образованието няма мотив децата да не учат и през днешния ден се чака всички възпитаници да се върнат в класните стаи.

Щетите след земетресението в Пловдивско Снимка: bTV

Земетресението беше усетено и в София. Сеизмологичният институт към Българска академия на науките е записал 9 вторични труса, от които най-силните са с магнитуд към 3. 

Сеизмологът Валентин Бучакчиев напомня при земетресение, в случай че сме на открито да стоим надалеч от здания, а в случай че сме вътре да застанем под рамка на врата, маса или покрай носеща стена.

 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР