Земетресение с магнитуд 4,7 по Рихтер удари Босна и Херцеговина

...
Земетресение с магнитуд 4,7 по Рихтер удари Босна и Херцеговина
Коментари Харесай

Четирима са пострадали при земетресение в Босна и Херцеговина ден преди нова година

Земетресение с магнитуд 4,7 по Рихтер удари Босна и Херцеговина в 21:43 часа (22:43 българско време) на 30 декември, като епицентърът беше на 13 километра северно от град Зеница в централната част на страната, на дълбочина от 9 километра, оповестява Балканската редакция на радио " Свободна Европа ".

Според Европейския и средиземноморски сеизмологичен център (EMSC) и Центъра за сеизмология на Федералния хидрометеорологичен институт на Босна и Херцеговина, интензитетът в епицентъра е бил VI-та степен по скалата на Меркали. Земетресението е усетено в необятния регион на Централна Босна и Херцеговина.

В резултат на земетресението четирима души бяха ранени. Премиерът на кантона Зенич-Добой Незир Пивич заяви във Facebook, че един от потърпевшите е в планинското село Йелина, а трима са ранени от падащи строителни материали от здания и къщи. Двама от ранените са настанени в кантоналната болница в Зеница. Полицията и службите на кантоналната администрация за гражданска отбрана са в нараснала готовност и следят обстановката на място.

Директорът на Кантоналната администрация за гражданска отбрана на кантона Зенич-Добой Джавид Аличич осведоми, че един човек е бил ранен вследствие на рухване на канара на автомагистрала M17 покрай Зеница, евентуално обвързвано със земетресението. Свлачището е станало на входа на тунела във Врандук, на сектора от основния път от Зеница до Добой.

Бяха обявени и материални вреди, включително повреди по фасадите на здания в град Зеница и вреди на къщи в зенишкото село Любетово, което се смята за най-тежко наранено от бедствието.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР