Земетресение с магнитуд 3,6 по Рихтер беше регистрирано край Пловдив.

...
Земетресение с магнитуд 3,6 по Рихтер беше регистрирано край Пловдив.
Коментари Харесай

Трусът тази нощ е усетен по високите етажи в Пловдив, както и в района на Асеновград и Крумово

Земетресение с магнитуд 3,6 по Рихтер беше записано край Пловдив. Трусът е станал малко преди 1:00 часа през нощта. Епицентърът е на 15 километра от Пловдив, в региона на Крумово, на дълбочина 14 километра. Усетен е по високите етажи в Пловдив, както и в региона на Асеновград и Крумово.

В обществените мрежи хората още нощес споделяха, че са усетили мощен екот, след което е залюляло за секунди. Според сеизмолозите трусът е усетен, поради късния час и по тази причина, че хората са били в домовете си.

Василка Стойчева: " Усетих го, само че не се уплаших, тъй като беше доста кратковременно, трусът. Първо доста мощен тон, екот, и хоп залюля ме... Хоризонтално. Аз се разсъниха от звука, след звука, кратковременно. "

Мария Шиндова: " Много беше малко, доста малко, само че мощно. Кратко за малко, само че доста мощно беше. Сега дори бях при бабите – всички са го усетили. Аз дори станах да видя къщата да няма нещо, само че популярност на Бога, нищо няма. "

Стоян Минчев – кмет на село Крумово: " Нямам информация за потърпевши хора, за изплашени, да са нощували на открито или нещо да се е случило по къщите. До момента няма никакви постъпили сигнали от жителите на селото. "

Миналата година още веднъж към Крумово беше записано земетресение с магнитуд 4,9 по Рихтер. На 23 октомври в региона на Раковски бе усетено земетресение с магнитуд 4,2 по Рихтер. Специалистите регистрират, че това не е извънредно, защото регионът в тази част от страната е сеизмичен.

Вижте повече в директното включване на Галена Паскова


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР