Земеделски производител е изправен на подсъдимата скамейка за предоставяне на

...
Земеделски производител е изправен на подсъдимата скамейка за предоставяне на
Коментари Харесай

Съдят земеделски производител за документна измама с цел получаване на еврофинансиране

Земеделски производител е изправен на подсъдимата пейка за даване на погрешни сведения в Общинска работа „ Земеделие “ гр. Перник, за приемане на европейско финансиране. Това оповестиха от Апелативна прокуратура - София.

Окръжна прокуратура – Перник е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт против С.А. за осъществено от него закононарушение по член 248а, алинея 5, вр. алинея 3, вр. с алинея 2, вр. с член 26, алинея 1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият А. е аграрни производител, който обработва земи в региона на гр. Батановци и близките села. За задачата той наемал аграрни земи, като сключвал договорите от името на ръководената от него компания „ С.Л. “ ЕООД. През 2016 година обвиненият наел равнища с повърхност от 0,29 ха в местноста „ Делниче “. Наемодателят бил Ц.М. (собственик). Впоследствие договорните връзки били продължени с наследниците му – Б.Ц.

След многократни позвънявания и неспособност да се срещне със С.А., както и заради неспазване на обещанията от негова страна, Ц. направила информация в Общинска работа „ Земеделие “ в гр. Перник. Жената схванала, че са показани два идентични контракта, подписани от обвинения А. -за 2017 година и 2018 година, само че като страна по контракта не били вписани наследниците, а умрелият им татко Ц.М.

Б.Ц. подала тъжба в прокуратурата. В хода на следствието е било открито, че на 24.05.2017 година и на 12.05.2018 година в гр. Перник, в качеството си на шеф на „ С.Л. “ EООД, в подадените общи заявки за подкрепяне за 2017 година и 2018 година, ведно с приложените таблици за употребявани имоти, подадени от името на сдружението пред Оценка за съвместимост „ Земеделие “, обвиненият С.А. показал погрешни сведения по отношение на правното съображение за прилагане на земя в местността „ Делниче “.

С дейностите си той целял да получи средства от фондове, принадлежащи на Европейски Съюз, като средствата, получени по Схемата за единно заплащане на повърхност и за двете акции са надлежно 20 636,68 лв. за 2017 година и 21 452,61 лв. за 2018 година

Предстои наказателното произвеждане против А. да продължи в съда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР