Земеделец от Ямболско дарява продукцията си на социални домове, вместо

...
Земеделец от Ямболско дарява продукцията си на социални домове, вместо
Коментари Харесай

Чудо в Ямболско: Земеделец подарява продукцията си

Земеделец от Ямболско подарява продукцията си на обществени домове, вместо да я продава на ниски изкупни цени. Част от нея е дарена на Дома за остарели хора в Ямбол, друга – за потребностите на домашния обществен патронаж в община Тунджа.

До момента земеделският производител Стоян Вълков е дарил към пет-шест тона зеле. Продукцията е останала неосъществена от два декара с насаждения. Това описа той пред публицисти на брифинг на кмета на община Тунджа, където бе поканен, след направеното подаяние.

" Половината успяхме да го продадем, другата половина – остана, тъй като не можем да се конкурираме с огромните вериги. Няма смисъл да го гледаме, с цел да продаваме на тези пари. В огромните вериги продават на 40 – 50 ст., даже в някакъв миг беше 30 ст. При нас единствено едната семка излиза към 10 стотинки. Оттам нататък да го произведеш, поливане, напръскване, грижи – костват пари, след това – и трудът, който нормално не попада на никое място ", разяснява производителят.

" Просто взех решение, че мога да направя една доброта. Според мен всеки би трябвало да прави по този начин. Другият вид беше просто да го изхвърля, готово, създадено ", добави земеделецът. Той получи благодарности от кмета на община Тунджа Георги Георгиев.

" Изненадан съм от цялото това внимание. Не считам, че съм направил нещо, кой знае какво ", сподели още Стоян Вълков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР