Зелевият сок е добър лек за диабетиците, защото намалява кръвната

...
Зелевият сок е добър лек за диабетиците, защото намалява кръвната
Коментари Харесай

Лек при висока кръвна захар от само три съставки

Зелевият сок е добър лек за диабетиците, тъй като понижава кръвната захар и усъвършенства храносмилането.

Полезно е да пиете половин чаша чист зелев сок всеки ден.

Заради солта, тези, които страдат от високо кръвно налягане, би трябвало да внимават.

Саламурата, т.е. сок от кисело зеле, съдържа огромни количества витамини B, C, E, K и минерали като калий, калций, фосфор, сяра, мед, цинк и магнезий.

Добър е при настинки и за подсилване на чревната флора, при атеросклероза и високо кръвно налягане, за лекуване на астма, ревматизъм, язва на стомаха, а с помощта на това, кожата се чисти и имунитета се усъвършенства. Казват, че оказва помощ и при разнообразни типове рак.

Киселото зеле, в действителност е един от дребното хранителни артикули, които съдържат витамин В12. Можете да употребявате бяло или алено зеле в саламура, само че аленото е доста по-богато на фитонутриенти и витамин С, съдържа антиоксидант, който защищава сивите мозъчни кафези.

Лековитото деяние на киселото зеле може в допълнение да се усили, в случай че сред зелето добавите и други хранителни артикули, като да вземем за пример лозови листа, грозде, дюля, ябълки и други

Можете да изберете подправки съгласно вашия усет – пипер на зърна, кимион, дафинов лист. Важно е, листата на зелето да са здрави, без черни петна.

Можете да пиете зелев сок или да го употребявате за разнообразни супи или варива. Може да употребявате киселото зеле в разнообразни месни ястия или като салата.

Много лечителен е следният коктейл от три съставки:

1/3 чаша зелев сок

1/3 чаша доматен сок

1/3 чаша сок от моркови

Смесете съставките. Пийте по една чаша всеки ден на гладно.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР