Зелев сок при артрит, язви, алергии, астма и кашлица Зелевият

...
Зелев сок при артрит, язви, алергии, астма и кашлица Зелевият
Коментари Харесай

Зелев сок при артрит, язви, алергии, астма и кашлица

Зелев сок при артрит, язви, алергии, астма и кашлица

Зелевият сок оказва помощ при разнообразни здравословни проблеми: предотвратява сърдечни болести, язва на стомаха, усъвършенства чревното здраве и така нататък

Защо да пиете сок от зеле, а не просто да ядете зелева салата? Сокът улеснява усвояването на питателните субстанции непосредствено в кръвния поток. Това бързо усилва силата и усъвършенства храносмилането.

При хората с храносмилателни проблеми, потреблението на зеленчуци може да провокира стомашно-чревен дискомфорт. Соковете, обаче, отстраняват дискомфорта от потреблението на мазни храни, до момента в който обезпечават всички хранителни субстанции.

Зелевият сок укрепва имунната система. Лилавото зеле съдържа 5-6 пъти повече витамин С от зеленото зеле и е идеално за битка с бактериални и вирусни инфекции.

Предпазва от сърдечни болести
Селенът, който се съдържа в зелевия сок, защищава от сърдечно-съдови болести. Омега-3 мастните киселини, присъстващи в зелето, оказват помощ за попречване на сърдечно-съдови болести, инсулт и контролират високото кръвно налягане.

Лекува и предотвратява язви
Зелевият сок е богат на витамин U. Този витамин укрепва стените на стомаха и попречва развиването на язви.

Помага за детоксикацията на дебелото черво и за лекуването на остра язва, която към този момент участва в храносмилателния тракт. Глутаминовите аминокиселини оказват помощ за растежа и регенерацията на клетките, които образуват стените на храносмилателния тракт, до момента в който сярата и хлорът, оказват помощ за битка с възпалението в дебелото черво.

Идеално средство за загуба на тегло
Зелевият сок е стествено средство за лекуване на храносмилателни проблеми. Той ще ви помогне в процеса на намаляване, забавя процеса на преобразяване на въглехидратите и захарите в мазнини.

Намалява неприятния холестерол
Проучванията демонстрират обилни усъвършенствания след диета със зелев сок. А сокът от алено зеле с високо наличие на омега-3 мастни киселини демонстрира по-силни благоприятни условия за намаление на холестерола.

Отървете се от храносмилателни нарушавания
Млечната киселина в зелевия сок работи като дезинфектант за червата. Следователно не е изненадващо, че се употребява за лекуване на разнообразни храносмилателни разстройства.

Артрит
Зеленият сок е богат на селен, тъй че спомага за битката със признаците на артрит. Противовъзпалителните свойства на зеления сок са потребни и за битка с други дегенеративни възпалителни болести.

Лекува бронхит, астма и кашлица
Ефективен е за лекуване на настинки и бронхити и може да се употребява за лекуване на астма.

Естествен детоксикатор
Използването на зелев сок ще помогне на тялото да се отърве от всички нездравословни хормони и химикали. Антиоксидантите, присъстващи в сока, ще подтикват защитните ви механизми и ще покачат способността на организма за детоксикация. Почиства и черния дроб.

Лекува възпалението на кожата
Есенциалните аминокиселини в зелевия сок го вършат съвършен за лекуване на кожни болести.

Премахва алергията
Сокът контролира Т-клетките и се бори с алергиите.

Подмладява кожата
Този сок може да се употребява за лекуване на акне, сухота и елиминиране на бръчките.

Тази рецепта укрепва лечебните резултати на зелевия сок върху организма:

Необходими съставки:
2 листа алое
1 краставица
1/2 чаена лъжичка настърган джинджифил
½ дребна глава зеле
няколко листа от мента
1 чаена лъжичка лимонен сок

Поставете всички съставки в сокоизстисквачка. Преди приложимост прибавете 100-150 мл. пречистена вода към сока. Консумирайте директно след подготвяне.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР