Зелено движение, част от Демократична България и от съвместната парламентарна

...
Зелено движение, част от Демократична България и от съвместната парламентарна
Коментари Харесай

Зелените, част от ПП-ДБ, няма да подкрепят кабинет с мандата на ГЕРБ

" Зелено придвижване ", част от " Демократична България " и от взаимната парламентарна група с " Продължаваме промяната ", няма да поддържа кабинет с мандат на ГЕРБ.

Това се схваща от позиция на партията, оповестена на уеб страницата й.

" Националният съвет на Политическа партия " Зелено придвижване " поддържа решението на Националното заседание на партията от 2021 година, че няма да поддържа държавно управление с мандата на ГЕРБ ", се показва в позицията.

ЗД има трима народни представители - съпредседателката Даниела Божинова, някогашният ръководител, който неотдавна основа клуб " Ускорение " с капацитета да се трансформира в партия - Владислав Панев и Васил Тодев. Илина Мутафчиева, която влезе в Народно събрание като квота на " зелените ", неотдавна подаде заявление за овакантяване.

От групировката обаче регистрират още един претекст с изключение на решението отпреди три години:  " В хода на преговорния развой не бяха подкрепени нашите оферти за задължения в законодателната стратегия ".

Посочват също по този начин, че са " мощно обезпокоени от цялостното отменяне на Тодор Тагарев като претендент за министър на защитата по време на преговорния развой, отхвърли на ГЕРБ от фиксиране на периоди за промени в службите и правосъдната власт и пълзящата путинизация на българската политика ".

Към момента знае се единствено, че ГЕРБ без да пита извърши мандата за сформиране на държавно управление със състав на министри, разкритикуван от ПП-ДБ. От обединяването обществено твърдо застават зад Тагарев, като обаче в досието с министерските имена Мария Габриел го подмени с ръководителя на отрасловата комисия в Народното събрание Христо Гаджев.

От ЗД не прецизират съответно имат поради под " пълзящата путинизация на българската политика ".

Пишат още, че ще поддържат проектокабинет единствено при ясни гаранции за антикорупционна и природозащитна политика.

След вчерашното крушение с принудително импортирания проектокабинет " Габриел ", през днешния ден пристрастеностите се успокоиха. Лиидерът на ГЕРБ Бойко Борисов даде поръчка, че още може да се договаря, само че сложи ултиматум: изиска опрощение за кандидат-премиерката му, наречена през вчерашния ден от съпредседателя на ПП-ДБ Асен Василев лице на мафията. От обедиинението не споделят ще се извинят ли, единствено че са подготвени да продължат с договарянията.

Наскоро Борисов даде поръчка, че в случай че не стане с мандата на ГЕРБ, няма да стане нито с втория, нито с третия. Другият съпредседател на Политическа партия Кирил Петков обаче уточни сутринта, че обединяването би пробвало да осъществя мандата си при неуспех на първия.

Иначе " зелените " бяха и единствените, които се опълчиха на избора на Десислава Атанасова за парламентарен арбитър като оповестиха, че ще гласоподават с " срещу ". 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР