Зеленият сертификат става задължителен за депутатите в Народното събрание. Това

...
Зеленият сертификат става задължителен за депутатите в Народното събрание. Това
Коментари Харесай

Депутатите решиха: Със зелен сертификат в парламента

Зеленият документ става наложителен за депутатите в Народното събрание. Това взеха решение след гласоподаване на днешното пленарно съвещание. Документът ще се изисква от 24 януари.

В постройките на Народното събрание ще се влиза единствено със зелен документ или с тестване. Това гласоподаваха депутатите, които одобриха решение за изискванията на достъп до постройките на Народно събрание при оповестена изключителна епидемиологична конюнктура. Решението бе взето след близо едномесечни разногласия в Народното събрание и отхвърлянето на два други плана по тематиката.

В поддръжка на въвеждането на зеления документ в Народно събрание гласоподаваха 154 депутати от Политическа партия, ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и Демократична България. " Против " нямаше. Четирима се въздържаха - 3-ма от Политическа партия и един от ГЕРБ. " Възраждане " и Има Такъв Народ не участваха в гласуването. Депутатите, които нямат зелен документ, сами ще заплащат за тестванията си, само че няма да употребяват преимущество на опашката, както бе в началото препоръчано.

За останалите лица, които влизат в постройките на Народно събрание - администрация, чиновниците на парламентарни комисии, сътрудниците на парламентарните групи и публицисти, тестванията ще се заплащат от бюджета на Народното събрание.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР