Зеленият сертификат отново предизвика спор в пленарна зала. Депутатите разглеждаха

...
Зеленият сертификат отново предизвика спор в пленарна зала. Депутатите разглеждаха
Коментари Харесай

`Възраждане` с втори опит да забранят въвеждането на зелен сертификат за депутатите |

Зеленият документ още веднъж провокира спор в пленарна зала. Депутатите разглеждаха правилника за активността на Народно събрание, към който от " Възраждане " през вчерашния ден желаеха да се впише, че достъпът на депутатите няма да бъде лимитиран посредством въвеждането на документа.

Предложението през вчерашния ден беше отхвърлено от краткотрайната парламентарна комисия, която създава правилника.

Преди началото на разглеждането на предложенията на комисията от Има Такъв Народ излязоха с декларация срещу въвеждането на зеления документ. Андрей Чорбанов няколко пъти обърна внимание, че в съдружното съглашение няма нищо за наложителна имунизация, както и за зеления документ. След това един по един депутатите на Костадин Костадинов се качваха на трибуната, с цел да защитят тезата си, че в случай че документът бъде въведен, то тяхната парламентарна група би била изхвърлена от Народното събрание.

" Днес ние сме на мушката, на следващия ден може да е някой от Вас ", съобщи Петър Петров от " Възраждане ".

Явор Божанков от Българска социалистическа партия пък съобщи, че зеленият документ не лимитира ничии права, изключително в изискванията на пандемия.

" Нашите права свършват там, където стартират правата на другите ", бе безапелационен той.

След поредност набези към Божанков и Българска социалистическа партия, Костадин Костадинов избухна и прикани да няма зелен документ нито за депутатите, нито за никой в страната.

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова съобщи, че до това следващо отклонение от тематиката и връщането на проблема " за " или " срещу " въвеждането на зеления документ за депутатите е нямало да се стигна, в случай че Народно събрание е разгледало предложенията на Демократична България и ГЕРБ за документа.

След повече от 30-минутен спор народните представители отхвърлиха предлагането със 108 гласа " срещу ", против 15 гласа " за " и 23 " въздържал се ". 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР