Зеленият фасул е мощен доставчик на фибри, белтъчини, флавоноиди, витамини

...
Зеленият фасул е мощен доставчик на фибри, белтъчини, флавоноиди, витамини
Коментари Харесай

Този продукт е беден на калории и е сред много малкото естествени източници на силиций

Зеленият боб е мощен снабдител на фибри, белтъчини, флавоноиди, витамини А, С, К, В6 и В9 (фолиева киселина), желязо, калций, манган, калий, целулоза и други значими хранителни субстанции. Sofia24.bg ще ви опише за този артикул, който е беден на калории, не съдържа холестерол и е измежду доста дребното естествени източници на силиций. В една чаша недопечен артикул има единствено 31 калории, съвсем никакви мазнини и единствено 3,6 грама захари. Това прави зеленчука превъзходен за хората, които са решили да смъкват килограми. 

Редовната му консумация усъвършенства сърдечното здраве, като понижава равнищата на неприятния холестерол, а в същото време с това усилва тези на положителния. Той също по този начин оказва помощ за понижаването на кръвното налягане и понижава възпаленията.

Зеленият боб пази от анемия и усъвършенства кръвообращението, с помощта на богатото съществуване на желязо в него. Фибрите, които се съдържат в зеления боб подтикват работата на червата и имат очистващо деяние. Зеленият боб е натурален регулатор на риска от диабет. Редовната консумация на зелен фасул освен че не покачва кръвната захар, само че и оказва помощ за по-успешното й управление. 

Той е с невисок гликемичен показател, което го прави прелестен за консумация от диабетици. Заради мощния си ресурс от калций и фосфор, зеленият боб спомага за здравината и плътността на костната система. Има очистващо деяние. Той е целесъобразен и за бременни дами поради наличието на фолиева киселина и витамин К в него, които подкрепят вярното развиване на плода.

Хората, които одобряват медикаменти за разреждане на кръвта, не би трябвало да одобряват огромни количества храна, съдържаща витамин K, както зеления фасул, заради ролята на витамина в съсирването на кръвта. Зеленият боб може да аргументи алергични реакции.

Любопитен факт е, че преди няколко века зеленият боб е бил деликатесна храна, за която са се плащали огромни суми пари. При готвенето на зелен боб би трябвало да се отрежат връхчетата му. Трябва да бъдат отстранени и конците, ако  има такива.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР