Зелените сертификати да послужат за възстановяване на присъственото обучение, предлага

...
Зелените сертификати да послужат за възстановяване на присъственото обучение, предлага
Коментари Харесай

Зеленият сертификат връща големите ученици в клас |

Зелените документи да послужат за възобновяване на присъственото образование, предлага Министерството на образованието на здравните управляващи с промени в Насоките за образование и дейности в изискванията на изключителна епидемиологична конюнктура в учебните заведения.

Проектът е изпратен в Министерството на здравеопазването за координиране, удостовери пресцентърът на МОН за OFFNews след обява на " ".

Ако Министерство на здравеопазването го утвърди, към присъствено образование ще се връщат класовете, в които минимум 50% от учениците имат документ, удостоверяващ имунизиране, преболедуване или съществуване на антитела против COVID-19. Присъствено ще се върнат единствено учениците със документи, останалите ще продължат образованието си неприсъствено.

В обновените насоки се предлага още на частните учебни заведения да бъде позволено да купуват проби за COVID-19, които дават отговор на избрани условия на Министерство на здравеопазването, отразени в обявите на Министерство на здравеопазването за закупуване на проби по държавните поръчки.

В момента присъствено учат единствено учениците от 1. до 4. клас, за които родителите са дали позволение да се тестват за ковид в клас. Осигурени са проби до края на тази седмицата. Очакват се доставки за идващите пет образователни дни. Всички нови количества ще бъдат разпределени в границите на 24 часа.

По данни на Единния информативен портал имунизираните на възраст от 12 до 19 година са 34 671 към 23 ноември 2021 г.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР