Зелени организации възнамеряват да сезират всички институции в България заради

...
Зелени организации възнамеряват да сезират всички институции в България заради
Коментари Харесай

Нов скандал! Застрояват язовир Искър заради голф комплекс


Зелени организации имат намерение да сезират всички институции в България поради заличаването на природата край язовир Искър и построяването на голф комплекс. Околната среда ще бъде нечиста, а районът застроен, обявиха еколозите пред „ Скандал “. Според тях строителството на Pullman Okol Golf Resort & Spa би трябвало да бъде спряно още преди да е почнало. Комплексът попада в предпазените зони на язовир „ Искър “ и на Национален парк Рила, настояват еколозите. Инвеститор в обекта е „ Маркан холдинг “ АД. „ OKOL Lake Park ще бъде построен върху територия с влезнал в действие Подробен устройствен план и направена към него екологична оценка и експертна оценка на съществуващата растителност. Това са някогашни аграрни земи, в главната си част изоставени, които сега са урбанизирана територия с изменен метод на трайно прилагане. Проектът не визира горски територии и не попада нито в рамките на Национален Парк Рила, нито в други предпазени територии или предпазени зони “, обявиха за „ Скандал “ от „ Маркан холдинг “ АД. „ В развиването на OKOL Lake Park се съблюдава опазването на всички съставни елементи на околната среда с подобаващи ограничения в цялостно сходство с националното и европейското законодателство. Основни акценти са оптималното опазване на естествените хабитати и местообитания, високата централизация на озеленени площи, изпълнени с присъщи за района растителни типове, минимизирането на излъчвания, звук и боклуци във тип и количества, които да окажат негативно влияние, нулев баланс на земни маси и потреблението на най-съвременни и щадящи технологии “, допълват те.

Комплексът се планува да бъде под шапката на интернационалната хотелска верига Pullman, която е част от групата Accor и ще бъде открит през 2022 година Това стана ясно откакто Orbis, дъщерното сдружение на Accor в Източна Европа, подписа съглашение за ръководство на Pullman Okol Golf Resort & Spa, ситуиран единствено на 30 км югоизточно от София. Заобиколен от красиви естествени пейзажи, с голф игрище с 18 дупки, в сърцето на Okol Lake Park, новият комплекс Pullman Okol Golf Resort & Spa ще предложи и панорама към язовир Искър. Този 5-звезден хотел ще разполага със 149 стаи и 40 брандирани жилища Pullman Living дружно с 4 900 м2 първокласна спа зона с вътрешен и външен басейн, ситуиран на покрива. Обитателите на брандираните къщи Pullman Living ще могат да се възползват от всички улеснения на Okol Lake Park, в това число хотелските уреди. Ще разполагат с достъп до необятен набор от хотелиерски и жилищни услуги, в това число пазач, ресторант и частен превоз. Ще имат опцията да се възползват и от програмата на Pullman за отдаване на обекти чартърен, която им разрешава да генерират спомагателни приходи, когато не населяват парцела.

Pullman Okol Golf Resort & Spa също ще разполага с конферентен център с повърхност от 1 900 м2 и потенциал за образуване на събития до 500 души. Хотелът ще предложи новаторска идея на международно равнище за храни и питиета, въодушевени от локалната кухня и ще разполага с няколко ресторанта, ситуирани на повърхност от 550 м2.

Мащабният план на стойност 300 млн. евро е управителен от най-хубавите експерти в своята област. Партньори на „ Маркан холдинг “ в проектирането и ръководството на голф игрището са профилираните интернационалните компании International Management Group и European Golf Design.

„ Не крием, че този план е извънреден – освен поради прелестното местонахождение и хубостта на природата в близост, само че и тъй като локалната общественост заслужава виновна инвестиция, носеща изгоди за всички в района. Имахме потребност от мощен, премиум бранд като Pullman, с цел да съвместим актуален дизайн и архитектура с естествени хубости и запаметяващи се моменти “, сподели неотдавна Валентин Каназирев, главният вложител и визионер на Okol Lake Park.

Голф игрището е проектирано като висококачествено оборудване с дължина 7000 ярда (6500 м.). Разположено на 1000 метра надморска височина на повърхност от 650 декара в сърцето на Okol Lake Park, игрището ще предложи изключителни гледки към ски пистите на Боровец и язовир Искър.

„ България – както целият район на Югоизточна Европа, предлага напълно непознати дестинации както за предприемачи на път, по този начин за пътуващите за наслаждение. Инвестиционният план Okol Lake Park е впечатляващ и доста обещаващ – заради близкото си местонахождение до интернационалното летище София, и заслужава най-хубавата, първокласна световноизвестна марка. Ние в действителност сме горди, че Accor бе определен да ръководи този извънреден курортен план “, разяснява Франк Реул, началник на Отдел „ Развитие “ в Accor за Източна Европа.

В момента Accor ръководи 4800 хотела по света, в това число съвсем 3000 хотела в Европа. С 1150 хотела в развой на градеж, тактиката на Accor е да форсира развиването на хотелиерския си бизнес, както посредством повсеместен напредък, по този начин и посредством придобивания. Групата към този момент ръководи 2 хотела в България: Novotel Sofia, благосъстоятелност също на „ Маркан Холдинг “ АД, и ibis Sofia, като е на път да открие и първия си първокласен бутиков хотел в България – MGallery в Пловдив през март 2020 година

"Маркан Холдинг " АД все още е осъществил няколко лични капиталови плана в България на стойност над 130 млн. лв.. Инвестиционният портфейл на сдружението включва участия в разнообразни браншове на стопанската система, като по-крупните от тях са в региона на строителството, недвижимите парцели и хотелиерството. Ключово звено в структурите на холдинга е строителната компания "Маркан " ЕООД, която е учредена през 1993 година и е позната като реализатор на едни от най-големите и съвременни здания в България. Холдингът е и едноличен притежател на Хотел "Новотел София " и на влиятелното интернационално учебно заведение "Американо-английска академия ".

Мащабният план на стойност 300 млн. евро е управителен от най-хубавите експерти в своята област. Партньори на холдинга в проектирането и ръководството на голф игрището са профилираните интернационалните компании International Management Group и European Golf Design.

Екип на „ Скандал “
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР