Зелени коридори за имунизация ще работят в периода 30 април-10

...
Зелени коридори за имунизация ще работят в периода 30 април-10
Коментари Харесай

Зелени коридори по празниците и свободен избор на ваксини след 10 май

Зелени коридори за имунизация ще работят в интервала 30 април-10 май в цялата страна. Всяка районна здравна ревизия ще разгласи в понеделник график в кой ден къде ще има работещ зелен кулоар, а Министерството на здравеопазването ще разгласява систематизирана информация за страната. В зелените коридори ще се слагат всички налични сега ваксини, изясни основният държавен здравен контрольор доктор Ангел Кунчев в четвъртък след съвещание на имунизационния щаб.

" В тях ще има всичко, с което разполагаме: Pfizer, по-малки количества Moderna и AstraZeneca, за тези които желаят да си я слагат или им следва втора доза ", заяви Кунчев.

Той добави, че това не пречи на персоналните лекари да работят в този интервал и също да слагат ваксини, само че поради това, че доста хора ще пътуват, здравните управляващи чакат имунизацията да е главно в зелените коридори. Кунчев сподели, че през празничните дни няма по какъв начин да се реализиран 50 000 ваксинирани на ден, защото ползата няма да е толкоз огромен, а и по-големите количества ваксини се чакат по-късно. " Това е цел, която си слагаме за след празниците, когато идват и по-големи количества ваксини ", изясни Кунчев.

Шефът на имунизационния щаб Красимир Гигов сподели, че след 10 май към този момент ще има свободен избор на ваксини през електронната платформа за опазване на час.

Властите предлагат втората доза ваксина да се слага там където е поставена първата, само че въпреки всичко съществува вид да се направи и на друго място, изясни по-рано здравният министър Костадин Ангелов на постоянния брифинг на щаба против ковид. Има обаче риск в съответния ден и на определеното място да няма подготвеност за реимунизация заради липса на съответната ваксини или пък непълен брой искащи да си я слагат.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР