Зеленчуците са отличен източник на витамини и минерали. Но комбинацията

...
Зеленчуците са отличен източник на витамини и минерали. Но комбинацията
Коментари Харесай

Оказва се, че най-популярната българска салата е опасна за здравето

Зеленчуците са отличен източник на витамини и минерали. Но комбинацията на някои от тях може да бъде рискова за човешкото тяло. Типичната лятна салата от пресни домати и краставици, обичана от милиони, е ослепителен образец за злополучната композиция от потребните блага на градините.

Диетолозите не предлагат да се прекалява със салати, които съдържат краставици и домати, с цел да не навредите на тялото си. Разглеждани самостоятелно, зеленчуците са потребни, изключително в случай че се отглеждат без потреблението на химически торове.
 Педиатър: Никога не хранете детето си с тези неща Педиатър: Никога не хранете детето си с тези неща
Проблемите със здравето при децата могат да бъдат провокирани освен от най-разпространените нездравословни артикули – чипс, фастфуд и...

Зрелият домат със междинен размер съдържа до една трета от дневната потребност на възрастен за витамин С. И също така тези зеленчуци съдържат ликопен, вещество, което оказва помощ на организма да се бори с раковите кафези и сърдечно-съдовите болести.

По отношение на изгодите от краставиците наподобяват по-скромни, защото съдържат прекалено много вода. Но в случай че ги ядете, без да белите кората, получавате витамини от група В, които оказват помощ в битката с холестерола, фибри и редица потребни микроелементи.

Но в случай че комбинирате тези два потребни продукта, да вземем за пример, в салата, тогава всичко ще бъде друго. Аскорбиназата, съдържаща се в краставиците, разгражда витамин С от доматите, лишавайки го от потребните му качества за организма. Но това, за жалост, не са всички проблеми, които чакат феновете на шопската салата.

Доматите и краставиците смиламе по разнообразни способи. Доматите, кисели по природа, когато се смесват с алкални краставици, провокират реакция в организма, чиито артикули са соли. Отлаганията в бъбреците и камъните в жлъчката могат да бъдат породени от пристрастяване към зеленчукови салати, комбиниращи храни, които би трябвало да се пазят надалеч една от друга.
 Жена стартира да яде краставици всеки ден. Няма да повярвате какво се случи Жена стартира да яде краставици всеки ден. Няма да повярвате какво се случи
Краставиците са една от най-популярните храни в света и са желани през топлите месеци. Но когато ги купуват, някои консуматори не...

Но това въобще не значи, че би трябвало да се откажете от краставиците и доматите или да извършите сложен избор, като оставите единствено един от зеленчуците във вашата диета. Можете да продължите да се наслаждавате на плодовете на полетата, само че се пробвайте да не се срещат в стомаха ви.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР