Зеленчуците са една от най-здравословните групи храни, които можете да

...
Зеленчуците са една от най-здравословните групи храни, които можете да
Коментари Харесай

10-те най-здравословни зеленчука, които да включите в менюто си

Зеленчуците са една от най-здравословните групи храни, които можете да добавите към вашата диета - само че по какъв начин да прецените кои зеленчуци са най-полезни и на кои да наблегнете, до момента в който планирате ежедневните си хранения? Ако желаете да се храните здравословно и да давате на тялото си оптимално количество хранителни субстанции, добре е да се запознаете с най-здравословните зеленчуци. Едно от най-хубавите преимущества на яденето на доста зеленчуци е, че можете да ядете огромни количества и да останете сити дълго по-късно. Запознайте се с втората порция здравословни зеленчуци, които да включите в менюто си.
Лук
Според Лорън О`Конър, регистриран диетолог в Nutri Savvy Health, лукът е един от най-здравословните зеленчуци, които можете да ядете с помощта на богатото си наличие на пребиотични фибри - от които се нуждаем за здрави и щастливи вътрешности!
Аспержи
Отново, в случай че желаете да включите в диетата си пребиотици в допълнение с спомагателна зеленина, изберете аспержи. Аспержите са един от най-здравословните зеленчуци и ще запазят по-голямата част от наличието на пребиотик, в случай че са готвени ал денте. Можете обаче да им се насладите пресни, свежи и сурови, поднесени с билков гръцки йогурт. По този метод се грижите и за червата си, с помощта на главните пребиотици и пробиотици, които аспержите съдържат.
Картофи
Картофите са едни от най-засищащите и в това време богати на витамини и минерали. Картофите са превъзходен източник на комплицирани въглехидрати, които ще ви дадат сила и ще ви заситят без да чувствате свиреп апетит по-късно, който се появява, когато консумирате комплицирани въглехидрати.
Целина
Тъй като се състои от 95% вода и доста фибри, целината е освежаваща (и доста хидратираща) опция на по-сухите, калорични закуски. Предлагаме да добавите малко фъстъчено масло, с цел да увеличите наличието на протеини и мазнини към този здравословен зарзават, което ще ви помогне да останете по-сити по-дълго.
Репички
Репичките са превъзходен зарзават, който може да ви помогне да отслабнете по-бързо. Освен това те също се смятат за алкалообразуваща храна, която оказва помощ на тялото ви да поддържа здравословни равнища на pH. И несъмнено, те са превъзходен източник на витамини - изключително витамин С!
Още: " "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР