Зелената вълна набира все по-мощна сила. Последователите й убедително показаха,

...
Зелената вълна набира все по-мощна сила. Последователите й убедително показаха,
Коментари Харесай

Био парфюмите - защо да изберем тях

Зелената вълна набира все по-мощна мощ. Последователите й безапелационно демонстрираха, че био методът на живот не е краткотрайна наклонност, а житейска философия. Започна се от замяната на найлоновите торби с текстилни, здравословния метод на хранене има от ден на ден последователи, в интериора участват еко детайли, колите на ток са все по-достъпни, био памукът настава в текстилната индустрия а в този момент е ред на био парфюмите.

Био парфюмът и елементарният парфюм - прилики и разлики

Био парфюмите се появиха на българския пазар наскоро. Все още не са необятно публикувани в комерсиалната мрежа – най-често се намират в интернет и в обособените магазини за био козметика. Истината е, че доста консуматори биват заблуждавани и остават с усещането, че те не се разграничават фрапантно от синтетичните парфюми. Двата типа фактически си наподобяват, само че дотолкоз, доколкото имат общи потребителски функционалности и комерсиална последна цел - да вдъхват хубост, мирис и положително преживяване за сетивата.

Голямото разграничение сред тях се демонстрира в това, че био парфюмът е основан на естествена основа - минимум от 95% натурални първични материали. Производството на био парфюми е регламентирано по открити международни стандарти. Сертификатът за производството автоматизирано изключва застрашаващите здравето артикули от химични, синтетични и токсични субстанции. В процеса на произвеждане се използват само растителни първични материали, които са отгледани и модифицирани без използването ГМО, съставки от скотски генезис и изкуствени оцветители. В състава си био парфюмите съдържат напълно натурални съставки: органични етерични масла, вода, био алкохол, извлечен от зърнени култури, етерични масла от нероли, рози, жасмин и други.

Какви са преимуществата на био парфюма

Био парфюмът не нервира сетивата и не е настойчив. Естествените му съставки предотвратяват вероятни странични резултати, които се следят при синтетичните парфюми – краткотраен световъртеж (предизвикан от мощната и тежка миризма на някои аромати), сухота и раздразнение на очите и дихателните пътища.

Продуктът е подобаващ за приложимост от хора, страдащи от алергии, поради неналичието на изкуствени и химични субстанции в наличието му. Известно е, че синтетичните парфюми съдържат неописани на етиката съставки за отбрана на комерсиалната загадка на марката. Освен че подготвят към алергии, въпросните „ секрети “ субстанции се всмукват от кожата и проникват в човешкото тяло, което така и така всекидневно е подложено на многочислени офанзиви химията във въздуха и в храните.

Сигурност и сигурност при използването на еко парфюми, които са създадени 100% на водна основа. Те не са леснозапалими. Силните удари, изпусканията или близостта до огън и електрически уреди не пораждат рискови последици.

Липса на субстанции, които замърсяват и вредят на околната среда. Дори опаковката на био парфюмите е създадена по технология, позволяваща тя да се рециклира след приложимост и картонената опаковка идва от следени горски масиви.

Не се тестват лабораторно. Може да сте спокойни, че нито едно животно не е подлагано на проби, както в нормалната козметика – това е наложителна мярка, за чието осъществяване се следи извънредно прецизно от самостоятелни органи.

Съставът на био парфюма е от растения и етерични масла с потвърден лековит резултат, който се отразява удобно върху напръскания сектор от кожата. За разлика от спиртния състав в изкуствените парфюми, който, като се изключи че изсушава кожата, я прави подобаваща среда за бактерии, вируси, кафяви петна и способства за преждевременното й състаряване.

Как да се уверите в достоверността на произхода на продукта, за който плащате? Преимуществата на био парфюмите са изкушаващи и примамливи. Те стават все по-популярни и неточни търговци употребяват обстановката, с цел да се снабдят с бързи пари, представяйки синтетични за био парфюми. На етикета наложително би трябвало да попада лого или име на документа или организацията, която го е издала.

Скъпи ли са био парфюмите?

Реално цените на био парфюмите не са доста по-високи от тези на първокласния сегмент синтетични парфюми, предлагани от влиятелни марки и рекламирани от световноизвестни персони. Но в общия случай – при междинния клас козметика надвишават цената на останалите парфюми двойно или тройно. Оправдават ли в последна сметка по-високата цена, която постоянно е главният фактор, който ни отхвърля от покупка? Био парфюмите са мощно съсредоточени и нанасянето на минимално количество обезпечава дългогодишен мирис и ги прави подобаващи за дълготрайна приложимост - факт, който е сериозен плюс, накланящ финансовата везна в тяхна изгода. Грижата за здравето, за хубостта, за природата, за въздуха – също е включена в цената.

Био детайлът може да участва във всеки аспект от живота ни. Био парфюмите са единствено дребен образец за това. А като че ли в този момент, повече от всеки път имаме потребност да се обърнем към природата, вместо да робуваме на търговски марки и реклами за милиони. Вместо да продължаваме да построяваме и уплътняваме бронята на едно консуматорско общество, което в последна сметка не води до нищо положително нито за природата, нито за тялото ни.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР