Зелената морава от райграс е неизменна част от представата ни

...
Зелената морава от райграс е неизменна част от представата ни
Коментари Харесай

Забравете райграса и засейте градината си с детелина

Зелената ливада от райграс е неизменима част от визията ни за дребна, спретната къщичка. Но всеки, грижил се за огромна повърхност, засята с тази декоративна трева, знае, че тя изисква доста и постоянни старания по поддръжката ѝ, които не всеки път можем да поставим.

Приятелите ни от Tree Hugger настояват, че детелината е доста по-добър избор за озеленяване на двора, в сравнение с райграса. А аргументите са много.

Райграсът пораства много бързо и би трябвало да бъде косен най-малко един път месечно, в случай че желаеме да резервира свежия си тип. Детелината, въпреки това, съвсем не се нуждае от косене, тъй като стопира растежа си след избрана височина.

Тя е потребна и за хранителния профил на почвата в градината и може да бъде засята паралелно със зеленчукови растения. Детелината улавя азота от въздуха и го освобождава в почвата, а това подкрепя растежа на близките насаждения.

Едно от най-досадните неща при поддръжката на ливада несъмнено е поливането. В това отношение детелината е доста по-непретенциозна от райграса и се нуждае от много по-малко вода. Това икономисва и време, и пари.

Детелината би издържала на суша много дълго време, което ще ни държи спокойни, до момента в който сме на отмора през лятото.

Тези дребни и чаровни растения не се нуждаят от хербициди или торове и са извънредно приятни при досег с босите ни крайници. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР