Зелената градинка пред блок, която бе засипана с пръст и

...
Зелената градинка пред блок, която бе засипана с пръст и
Коментари Харесай

Обрат: Градинката пред блока в Южен се оказа паркинг

Зелената градинка пред блок, която бе засипана с пръст и скара жителите на три входа от блок на ул. „ Стефан Стамболов “, въпреки всичко се оказа част от уличната регулация.

Това сподели инспекция осъществена от основния проектант на регион „ Южен “ Димитър Бахчеванов.

„ Мястото попада в улична регулация. Според проекта, улица „ Стефан Стамболов “ не е толкоз напред, колкото е в този момент. Там, където в този момент е зелената повърхност, е част от улицата “, сподели арх. Бахчеванов за Марица.бг.

Той изясни, че това не е част от парцела, на който са тези блокове. „ Според проекта там има един ред, очакван за паркиране “, посочи арх. Бахчеванов.

Главният проектант обаче е безапелационен, че градеж на паркинг може да направи единствено общината, а не хората от блока. „ Дали тя ще го осъществя – зависи от бюджета “, добави той.

Както Марица.бг към този момент писа, мястото бе засипано преди две седмици с пръст с явното желание на него да се направи паркинг. След дъждовете теренът потъна в тиня. Плановете на живеещите бяха всичко да се покрие с трошляк.

Според съседи пръстта е докарана по самодейност на домоуправителката на единия вход Васка Ранчева. Тя изясни решението си с това, че преди време зад блока е изработен огромен паркинг, само че комшиите от другия вход го завладяли.

„ Решихме от това парче да си го създадем паркинг за входа. Другото си остава. Не съм водач, нямам кола и не съм длъжна да върша това, само че го правя”, сподели госпожа Ранчева.

Тя изясни преди няколко дни, че по устройствения проект сегашните градинки пред блока не се водят „ зелени площи”, а паркинги. Сега това удостовери и архитекта на „ Южен “ Димитър Бахчеванов.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР