Здравословното състояние на основателя на организацията Уикилийкс, Джулиан Асандж, който

...
Здравословното състояние на основателя на организацията Уикилийкс, Джулиан Асандж, който
Коментари Харесай

Адвокатът на Асандж заяви, че се опасява за здравето му

Здравословното положение на създателя на организацията " Уикилийкс ", Джулиан Асандж, който към този момент шест години се намира в посолството на Еквадор в Лондон, буди съществено безпокойствие. Това заяви в петък в изявление за американския ефирен канал ABC, един от юристите на Асандж, Дженифър Робинсън.
" Аз съм доста загрижена за самочувствието му и за непоправимите вреди, нанесени върху здравето му ", сподели тя. Според Робинсън, екипът от юристи на 47-годишния Асандж към този момент се пробва да му обезпечи здравна помощ в най-близко бъдеще.
В края на март управляващите в Еквадор лишиха Асандж от достъп до интернет и други средства за връзка. Те обясниха това с неспазване от негова страна на писменото заричане, направено в края на предходната година, съгласно което Асандж се ангажира да не популяризира послания, които сами по себе си са интервенция в делата на други страни.
Робинсън съпоставя ситуацията на своя клиент с това на пандизчия в единична килия. " Той на практика е в изолатор най-малко през последните четири месеца ", сподели юристът, като уточни, че сходна обстановка не може да не се отрази на неговото здраве.
Адвокатът също по този начин изрази угриженост по отношение на оповестената в пресата информация, съгласно която еквадорските управляващи обмислят опцията в бъдеще да откажат да дадат леговище на Асандж. " Ние сме озадачени от спекулациите и медийни известия, в които източници от еквадорското държавно управление приказват за неизбежния завършек на даването на леговище и протекция ", означи Робинсън.
В изявлението, тя също по този начин за следващ път отхвърли изказванието, че източникът, който предал на Уикилийкс електронна преписка, открадната от хакери от системите на Националния комитет на Демократическата партия на Съединени американски щати, е бил сякаш представител на Русия. Според Робинсън Асандж неведнъж е заявявал обществено, че " източникът на информация не е съветската страна ". Той продължава да се придържа към тази позиция, сподели юристът.
Ситуацията към Асандж
На 27 юли представител на английското държавно управление съобщи, че Лондон и Кито се водят договаряния за по-нататъшната орис на Асандж. В същия ден, президентът на Еквадор Ленин Морено сподели, че Асандж в последна сметка ще би трябвало да напусне посолството на неговата страна в Обединеното кралство. Морено акцентира, че Кито търси от Лондон гаранции, че животът на създателя на „ Уикилийкс “ няма да бъде заплашен.
През 2012 година Асандж потърси леговище в посолството на Еквадор в Лондон, с цел да се избегне изгонване в Швеция, където е била издадена заповед за задържането му по отношение на изказвания за " принуждаване към осъществяване на дейности от полов темперамент и посягане ", както и обезчестяване. Асандж изрази опасения, че управляващите в Швеция може да го депортират в Съединени американски щати, където го грози затвор и отнемане от независимост до 35 години или даже смъртна присъда за издание на секретни документи от Държавния департамент. Основателят на " Уикилийкс " отхвърля тези обвинявания и ги назовава политически стимулирани.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР