Здравословното състояние на лъвицата Рая, която живее в пазарджишкия зоопарк,

...
Здравословното състояние на лъвицата Рая, която живее в пазарджишкия зоопарк,
Коментари Харесай

Проверяват защо е толкова слаба лъвицата Рая от зоопарка в Пазарджик

Здравословното положение на лъвицата Рая, която живее в пазарджишкия зоопарк, провокира мнения в обществените мрежи. Според някои от потребителите животното е доста отслабнало и за него не се поставят положителни грижи.
Още по тематиката
Рая е на 15 години - напреднала възраст за всяка лъвица, а историята й е почтена за разказ.

" Рая е родена през 2005 година в зоопарка в Разград. Малко по-късно е продадена на частен хотел, където е отглеждана като домакински любим ", изяснява Явор Гечев от " Четири лапи " пред bTV.

" След влизане на възбраната за развъждане на огромни котки от частни лица е върната назад в Разград и до 2017 година година е отглеждана в зоопарка там в едно извънредно тясна клетка дружно с нейния сътрудник Хектор и тяхното поколение. Тя е била употребена за разплод ", уточни още той.

От " Четири лапи " съумяват да я спасят и намират място за нея в зоопарка в Пазарджик. Две години по-късно гости на зоопарка са шокирани от типа на лъвицата - тя е доста слаба.

Според експертите от " Четири лапи " обаче е изцяло обикновено животно на тази възраст да наподобява по този начин . Проверката им е открила, че лъвицата е хранена добре - с към три кг и половина месо дневно. Получава и в допълнение варени яйца и черен дроб. Преди дни обаче сътрудникът на Рая - Хектор, умира.

" За страдание Рая е доста унила, тъй като загуби колегата си, той беше на 16 години. Тя е доста тъжна, прекарала е целия си живот с него, животните също имат усеща. Това по никакъв метод не се дължи на неприятни грижи или неприятно развъждане ", съобщи Явор Гечев.

От Община Пазарджик отхвърлиха коментар по случая, до момента в който не завърши инспекцията на Регионална инспекция за опазване на околната среда, която би трябвало да откри дали лъвицата е била редовно недохранвана. Последните й проучвания са от лятото на предходната година и са посочили положителни витални индикатори.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР