Здравословното хранене не противодейства на ефектите от прекомерната употреба на

...
Здравословното хранене не противодейства на ефектите от прекомерната употреба на
Коментари Харесай

Здравословното хранене се проваля, ако употребяваме много сол

Здравословното хранене не противодейства на резултатите от несъразмерната приложимост на сол, предизвестяват експерти, представени от в. "Дейли експрес ".

Изследване с присъединяване на учени от лондонския Импириъл колидж демонстрира, че хората, които употребяват най-големи количества сол имат по-високо кръвно налягане, без значение от това какъв брой здравословно се хранят.

Според създателите на проучването резултатите от него са сигнален сигнал, че хората би трябвало да съблюдават прецизно какъв брой сол одобряват, както и че производителите би трябвало да лимитират наличието й в продуктите си. Високото кръвно налягане визира един на четирима възрастни човеци във Англия и се свързва с нараснал риск от редица здравословни проблеми, измежду които инфаркт и инсулт, предава Българска телеграфна агенция.

За задачите на актуалното проучване, оповестено в сп. "Hypertension ", са оценени данни за над 4000 души от Англия, Съединени американски щати, Япония и Китай. Учените са изследвали концентрациите на натрий и калий в проби от урина на участниците, както и приема на над 80 хранителни субстанции, за които се счита, че намаляват високото кръвно налягане - да вземем за пример витамин С, фибри, омега-3 мастни киселини. Изследователите са разкрили взаимозависимост сред високото кръвно налягане и покачвания банкет на сол даже при хора, които си набират огромни количества калий и други понижаващи кръвното субстанции. Оказало се, че питателните артикули, съдържащи въпросните субстанции, не противодействат на повишаващия кръвното налягане резултат от солта.

Препоръчителният оптимален дневен предел за банкет на сол от възрастен субект във Англия е 6 гр или към една чаена лъжичка. Специалистите са открили, че междинният банкет на сол измежду всички участници в проучването е 10,7 година дневно. Разбивката по страни демонстрира, че във Англия хората използват приблизително 8,5 г сол на ден, а в Съединени американски щати, Китай и Япония - надлежно 9,6 г, 13,4 г и 11,7 г дневно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР